Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Reagovanje Dalibora Bubnjevića na izjavu Mirka Krlića UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

02. 04. 2018.

Autor: Dalibor Bubnjević

Reagovanje Dalibora Bubnjevića na izjavu Mirka Krlića UNS-u

U izjavi narodnog poslanika i predsednika Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije Mirka Krlića Udruženju novinara Srbije, zapravo su potvrđeni navodi koje sam dao u prvobitnom saopštenju.

Narodni poslanik Krlić je potvrdio da je više puta te večeri pokušao da uspostavi komunikaciju sa mnom, doduše u vidu uvreda, kao i da je seo nepozvan za sto za kojim sam bio sa šeficom dopisništva RTV Vojvodina Jelenom Milićević i direktorkom RTV Santos Dubravkom Popović. Međutim, ne pominje da me je uhodio, tj. pratio do toaleta, niti navodi da su to videli novinari kada je prošao pored njihovog stola.

Ono što me najviše brine jeste to što narodni poslanik u svojoj izjavi priznaje da je povod njegove ljutnje moje pisanje! Opravdano se postavlja pitanje da li se ovim činom predsednika skupštinskog Odbora na „mala vrata“ otvara mogućnost da svako ko je nezadovoljan medijskim sadržajem može sa novinarom raspravljati uz upotrebu uvreda i fizičke snage?

Napominjem da u momentu ulaska narodnog poslanika Mirkla Krlića u toalet, bio je prisutan privrednik Siniša Vukić koji je čuo  pretnje koje mi je uputio narodni poslanik Mirko Krlić. Građanin Z.D., koji nas je zatekao u toaletu, onemogućio je narodnog poslanika Mirkla Krlića da nastavi da me zlostavlja. Potom sam uspeo da pobegnem i uđem u salu Hotela. Da se nešto dešava, budući da me nije dugo bilo, zaključila je koleginica Jelena Milićević koja se obratila pomoćniku gradonačelnika Draganu Ćapinu. On je obavestio obezbeđenje i ono je ušlo u toalet. Jedno vreme je, zbog ugroženosti moje bezbednosti, pripadnik obezbeđenja sedeo za novinarskim stolom sa mnom.

Koristim priliku, još jednom, da se zahvalim građaninu Z.D., pomoćniku gradonačelnika Draganu Ćapinu i koleginici Jeleni Milićević, budući da su svojom pribranom reakcijom sprečili da u još većoj meri bude ugrožen moj fizički i duhovni integritet!

Dalibor Bubnjević, glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi