Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Мирко Крлић: Нисам физички напао Далибора Бубњевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 04. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Мирко Крлић: Нисам физички напао Далибора Бубњевића

Председник Одбора за културу и информисање Скупштине Србије Мирко Крлић јавио се данас Удружењу новинара Србије (УНС), након јучерашњег позива из Удружења да коментарише тврдње главног и одговорног уредника листа „Зрењанин“ Далибора Бубњевића да га је физички напао. „Никаквог физичког напада нити насртаја није било. Бубњевић и ја смо се расправљали, али нисам ни на кога физички насртао“, рекао је Крлић. Он је истакао да је на свечаности у хотелу „Војводина“ у Зрењанину било расправе и ружних речи са обе стране, али не и физичког напада.


„Он је први мени пришао и почео да вређа. После сам и ја пришао његовом столу и причао и са њим и са колeгиницама које су биле за столом. Нисам спомињао фабрику воде у Зрењанину како тврди Бубњевић, немам ја никакве везе са тим. Он је раније писао неистине о мојој ћерки и то ме је наљутило“, рекао је Крлић УНС-у.

Како додаје, нису тачне ни тврдње да га је обезбеђење уклонило и сале. 

Подсетимо, како је јуче УНС-у рекао Бубњевић, док је био на радном задатку Крлић га је вређао, псовао, а на крају и ударио.

“Пратио сам активности председника Републике Српске у хотелу 'Војводина' у Зрењанину. У току свечаности, дошао је Мирко Крлић и упутио ми неколико увреда. Након пола сата, он је непозван сео за сто за којим сам био са шефицом дописништва РТВ Војводина Јеленом Милићевић и директорком Регионалне телевизије Сантос Дубравком Поповић и поново ме вређао. На увреде ни ја, нити колегинице, нисмо одговорили”, рекао је Бубњевић.

Бубњевић је УНС-у објаснио да је након инцидента отишао у тоалет, а да је Крлић кренуо за њим.

“Тамо је наставио да ме вређа, помињао ми је текстове које објављује лист 'Зрењанин', викао да престанем да пишем о фабрици воде у Зрењанину и о њему, иако о њему никада нисам ни писао. Онда ме је отвореном шаком ударио у десни образ. На сву срећу, у том моменту је ушла једна особа која га је спречила да настави са нападом. Био је у алкохолисаном стању. Одмах је реаговало и обезбеђење и извело га напоље. Чуо сам да је и градоначелник Зрењанина рекао обезбеђењу да изведу Крлића и да пријаве случај полицији“, рекао је Бубњевић.

УНС је јуче најоштрије осудио физички напад Мирка Kрлића на Далибора Бубњевића. УНС је навео да сматра недопустивим понашање Kрлића и затражио од њега да се извини Бубњевићу и напусти место првог човека Одбора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси