Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  "Nećemo zaboraviti" i "Sačuvajmo ljubav za mir" poručili predstavnici UNS-a i kineske delegacije prilikom polaganja venca stradalim kolegama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 07. 2023.

Autor: A. N. Izvor: UNS

"Nećemo zaboraviti" i "Sačuvajmo ljubav za mir" poručili predstavnici UNS-a i kineske delegacije prilikom polaganja venca stradalim kolegama

Delegacija kineskih novinara, predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević i generalni sekretar UNS-a Nino Brajović odali su počast kineskim novinarima koji su ubijeni za vreme NATO bombardovanja Kineske ambasade polaganjem venca sa porukom na srpskom i kineskom jeziku.

Cveće je položio i nekadašnji predsednik UNS-a i urednik portala "Pištaljka" Vladimir Radomirović.

 

"Uspomena na novinare koji su stradali. Sačuvajmo ljubav za mir", napisao je predstavnik Svekineskog udruženja Tian Žong na kineskom, dok je na srpskom jeziku na zajedničkom vencu Živojin Rakočević napisao "Nećemo zaboraviti".

 

Podsetimo, za vreme NATO bombardovanja kineske ambasade ubijeni su dopisnici agencije Sinhua i lista "Guangming žibao" Šao Junhuan, Su Sinhgu i Džu Jing, kada je Ambasada je pogođena sa tri projektila. 

Tian Žong zahvalio je Rakočeviću i Brajoviću na gostoprimstvu i istakao da nosi pozitivne utiske, posebno kada je u pitanju želja ovog udruženja za saradnjom sa kineskim kolegama. Predstavnike UNS-a pozvao je da uzvrate posetu uskoro.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi