Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Vuletić: Generalni direktor RTS-a biće izabran ako dobije dvotrećinsku podršku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 08. 2020.

Autor: J.P. Izvor: UNS

Vuletić: Generalni direktor RTS-a biće izabran ako dobije dvotrećinsku podršku

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Vladimir Vuletić potvrdio je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da će Upravni odbor danas glasati o novom generalnom direktoru te medijske kuće, koji će biti izabran ukoliko dobije dvotrećinsku podršku članova odbora.

Članovi odbora glasaće između dva kandidata koji su ispunili uslove konkursa – snimatelja, direktora fotografije Vaska Vasovića i odgovornog urednika PGP-a Marka Milutinovića.

Predsednik UO RTS-a Vuletić za UNS kaže da će se sutra odlučivati o generalnom direktoru u dve etape, jer će članovi UO prvo bodovati kandidate, a zatim glasati. Prethodno su Vasović i Milutinović na posebnoj sednici UO izložili program i plan razvoja RTS-a za mandatni period.

„Ako kandidat dobije dvotrećinsku većinu od ukupnog broja članova UO, generalni direktor je izabran. Ukoliko nijedan kandidat ne dobije potrebnu većinu, raspisuje se novi konkurs“, kaže za UNS Vuletić.

Podsetimo, UO RTS-a 6. jula saopštio je da od pet pristiglih prijava na konkurs za generalnog direktora, prijave Vasovića i Milutinovića u formalno-pravnom smislu ispunjavaju uslove konkursa.

Među prijavama koje nisu ušle uži krug bila je i Dragana Bujoševića, koji je generalni direktor RTS-a od 2015. godine. Njegova prijava na konkurs nije potpisana, saopštio je tada Upravni odbor RTS-a. Inače, od odluke o raspisivanju konkursa do izbora novog, on je na funkciji vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a.

Na pitanje UNS-a da li je Bujošević podneo žalbu zato što njegova prijava na konkurs nije usvojena, Vuletić je ranije za UNS rekao da on to formalno nije uradio, ali da je svojevremeno uputio pismo u kojem je izneo svoj pogled na njegov problem“.

„Bujoševiću je na sednici UO objašnjeno da UO ne donosi odluke o tome koje će prijave biti prihvaćene, već da samo konstatuje da li su one ispravne i blagovremeno podnete ili ne“, rekao je za UNS Vuletić i dodao da kandidati čije prijave nisu ispunile uslove konkursa „imaju pravo žalbe nadležnim institucijama“.

Konkurs za generalnog direktora raspisan je 29. maja. UO će u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs imenovati generalnog direktora RTS-a, stoji u konkursu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi