Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sledeće nedelje izbor generalnog direktora RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 08. 2020.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Sledeće nedelje izbor generalnog direktora RTS-a

Rok za izbor generalnog direktora Radio-televizije Srbije (RTS) je četvrtak, 20. avgust, potvrđeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u RTS-u.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić za UNS kaže da će sednica na kojoj će se odlučivati o izboru generalnog direktora biti održana početkom sledeće nedelje, u „predviđenom zakonskom roku“, a da će odluka biti saopštena odmah posle sednice.

Upravni odbor RTS-a 6. jula saopštio je da od pet pristiglih prijava na konkurs za generalnog direktora, jedino prijave Vaska Vasovića i Marka Milutinovića, u formalno-pravnom smislu, ispunjavaju uslove konkursa.

Među prijavama koje ne ispunjavaju uslove konkursa je i Dragana Bujoševića, koji je generalni direktor RTS-a od 2015. godine. Njegova prijava na konkurs nije potpisana, saopštio je tada Upravni odbor RTS-a. Inače, od odluke o raspisivanju konkursa do izbora novog, on je na funkciji vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a.

Na pitanje UNS-a da li je Bujošević podneo žalbu zato što njegova prijava na konkurs nije usvojena, Vuletić kaže da on to formalno nije uradio, ali da je „svojevremeno uputio pismo u kojem je izneo svoj pogled na njegov problem“.

„Bujoševiću je na sednici UO objašnjeno da UO ne donosi odluke o tome koje će prijave biti prihvaćene, već da samo konstatuje da li su one ispravne i blagovremeno podnete ili ne“, kaže za UNS Vuletić i dodaje da kandidati čije prijave nisu ispunile uslove konkursa „imaju pravo žalbe nadležnim institucijama“.

Podsetimo, konkurs za generalnog direktora raspisan je 29. maja. UO će u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs imenovati generalnog direktora RTS-a, stoji u konkursu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi