Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава шаље трећег заступника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 09. 2011.

Извор: Дневник

Држава шаље трећег заступника

Радио Сомбор ће комплетирати управљачку структуру

Једна од најстаријих локалних електронских информативних медија у Војводини Радио Сомбор, ипак је добио новог заступника државног капитала.

Према потврђеним информацијама из републичке Агенције за приватизацију, о већинском власничком пакету акција у овом радију од сада ће се бринути Бојан Ђуровић, за кога се једино зна да је Новосађанин, рођен 1978. године.

На ово место Ђуровић долази након две претходнице, Аните Беретић. дугогодишње заштитнице интереса државе у овој медијској кући и Виорике Блажин која се у неколико недеља од постављења до одустајања од покушаја да опорави Радио Сомбор, није појавила ни један једини пут у Сомбору.

Већински капитал Радио Сомбора, као једне од првих приватизованих локалних електронских медијских кућа у Војводини у портфељ државног Акцијског фонда вратио се тек непуних годину дана касније, у јуну 2008. године, када је раскинут уговор о приватизацији са тадашњом власницом, Београђанком Иреном Вуксановић.

Захваљујући снажној реакцији локалне јавности, али и апелима српских и војвођанских новинарских удружења у оквиру градског буџета Сомбора ипак су пронађена средства за даље, какво-такво функционисање овог радија, а да ли ће новопостављени заштитник државног капитала успети у процесу даљег оживљавања куће која поседује и легалну дозволу за регионално емитовање програма, остаје да се види.

М. Миљеновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси