Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Новинари имају право да буду незадовољни пресудом за убиство Славка Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

25. 06. 2024.

УНС: Новинари имају право да буду незадовољни пресудом за убиство Славка Ћурувије

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због тужби које су Милан Радоњић и Мирослав Курак, које је Апелациони ослободио оптужби за убиство Славка Ћурувије, поднели против Славко Ћурувија фондације за повреду угледа и части.

Почетком јуна бивши начелник београдског Ресора државне безбедности Милан Радоњић тужио је Славко Ћурувија фондацију због саопштења у коме је Фондација изразила неслагање са пресудом Апелационог суда да ослободи четворицу оптужених за убиство уредника „Дневног телеграфа“. Он је тада због повреде угледа и части тражио 500.000 динара.

Сада је то исто урадио и Мирослав Курак који је био оптужен као непосредни извршилац убиства Ћурувије 11. априла 1999. године.

„Као и у случају Радоњића, тужба се односи на саопштење у коме смо изразили неслагање са пресудом. Због повреде угледа и части, и Курак од Фондације тражи одштету од 500.000 динара“, навела је Фондација.

Током читавог суђења које је почело 2015. године, Курак је био у бекству, па му је суђено у одсуству.

УНС истиче да се сви учесници у поступку морају суочити са чињеницом да новинарска и медијска заједница има право да буду незадовољне пресудом Апелационог суда и да изразе неслагање са поступањем државе и суда у овом случају.

УНС ће наставити борбу против некажњивости злочина над новинарима јер случајеви убиства Славка Ћурувије, Милана Пантића и смрти Даде Вујасиновић морају бити решени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси