Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Још шест дана до истека рока за награду ЕУ за истраживачко новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

10. 06. 2024.

Аутор: Данас Извор: Данас

Још шест дана до истека рока за награду ЕУ за истраживачко новинарство

Наградни фонд за нашу земљу износи 10.000 евра, а признање се додељује у оквиру пројекта „Јачање квалитетног новинарства на Западном Балкану и Турској II“.

Награда има за циљ да препозна и представи изузетна достигнућа у истраживачком новинарству, као и да повећа видљивост квалитетних прича.

Награда се додељује на Западном Балкану (Србија, Босна и Херцеговина, Албанија, Црна Гора, Косово, Северна Македонија) и Турској, а и ове године се награђују и најбоље регионалне приче.

Наградни фонд за национална, као и за регионална признања износи 10.000 евра. У свакој земљи се додељују трима најбољим причама године, а износи националних и регионалних награда су 5.000 (за прво место), 3.000 (друго) и 2.000 (за треће) евра.

Сваки кандидат може да номинује свој рад за националну и/или регионалну награду, а максималан број пријава по кандидату је три.

Посебност овогодишњег конкурса је та што чланови жирија националних такмичења имају ексклузивно право да за регионални конкурс предлажу приче које сматрају релевантнима, чак и ако прича није иницијално номинована за тај ниво конкурса.

Организатор награде је поново Томсон Медиа, организација са вишедеценијским искуством у развоју медија и промоцији медијских слобода на глобалном нивоу.

Рок за подношење пријава је 13. јун 2024. године до поноћи по средњеевропском времену, а сви заинтересовани могу да сазнају више детаља и пријаве пројекат на линку.

Пројекат финансира Европска унија, а спроводи га конзорцијум који чине Балканска истраживачка мрежа – БИРН Хуб, Централноевропски универзитет (ЦЕУ) – Мађарска, Удружење новинара (АЈ) – Турска, Тхомсон Медиа (ТМ) – Немачка, Универзитет Гоце Делчев Штип (УГД) – Северна Македонија, Независни синдикат новинара и медијских радника (ССНМ) – Северна Македонија, Асоцијација медија Југоисточне Европе (МАСЕ) – Црна Гора и Балканска истраживачка мрежа Косова (БИРН Косово).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси