Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЛДП оптужује Владана Нововића за медијски мрак у Бору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 07. 2011.

Извор: Вечерње новости

ЛДП оптужује Владана Нововића за медијски мрак у Бору

Тимочка телевизија сматра да је опструише локална РТВ Бор - Општински одбор ЛДП покренуо је иницијативу за прикупљање потписа за смену Владана Нововића, директора ЈП "Штампа, радио и филм", у оквиру којег послују локални радио и телевизија.

 

- Повод за смену Нововића је то што је он са репетитора искључио сигнал Тимочке телевизије и радија (ТТР) у тренутку када се емитовала емисија "Поводом", у којој је критикован рад актуелне власти у Бору - рекла је Валентина Новаковић, одборница ЛДП у СО.

- Иако локална самоуправа финансира рад ЈП ШРИФ у овој информативној кући влада тотални медијски мрак, а новинари су само послушници локалних властодржаца.

Новаковићева је казала и да ЛДП тражи смену Нововића јер је ЈП ШРИФ, регистровано само за медијску делатност, а не и за извођење грађевинских радова, започело изградњу амфитеатра код Дома културе.

- Тражили смо информацију о изградњи амфитеатра од Ружице Михајловић, буџетског инспектора, која нам је одговорила да су у том поступку "утврђене извесне незаконитости, због којих ће бити предузете законом прописане мере" - наглашава Новаковићева.

- Поред тога, Нововић је заменик председника Општинског одбора УРС Благоја Спасковског, који обавља и функцију генералног директора РТБ "Бор". А на челу медијске куће мора бити нестраначка личност изабрана на конкурсу.

С друге стране, у писаном саопштењу достављеном медијима, пословодство и уређивачки колегијум ЈП ШРИФ истичу да је "лаж да се предајник конкурентске телевизије гаси. Права истина је да они не улажу у опрему и да њихови уређаји на нашим локацијама не задовољавају професионалне стандарде, због чега се често сами гасе, што је лако доказати и показати".

- Питамо се да ли је функционисање ЈП ШРИФ угрожено намерним неплаћањем месечних обавеза конкурентске куће ТТР - наводи се у саопштењу.

- Можда су научили да ништа не плаћају поучени претходним искуством њиховог председника Управног одбора који је у својој неуспешној епизоди у ЈП ШРИФ остао дужан око милион динара за рачун за мобилни телефон, а који је садашње руководство уредно измирило.

Антрфиле : Плата уредника

Новаковићева је казала и да ће ОО ЛДП званично затражити информацију да ли је Милољуб Милошевић, главни и одговорни уредник у ЈП ШРИФ на платном списку у РТБ "Бор".

- Ако је то истина, онда је реч о класичном сукобу интереса - тврди Новаковићева.

- Јер, Милошевић је, пре него што је преузео дужност главног и одговорног уредника, био портапрол у РТБ "Бор".

Љ. Т.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси