Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вијести поново на мети нападача, запаљена два возила
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 07. 2011.

Извор: Данас

Вијести поново на мети нападача, запаљена два возила

Подгорица - Два службена возила подгоричког листа Вијести запаљена су јуче у раним јутарњим часовима и потпуно уништена, објављено је на интернет сајту тог листа.


Возила су била паркирана у близини зграде у којој је смештена редакција листа и преко пута црногорске Агенције за националну безбедност. Полиција је извршила увиђај и наложила да се прикупе сви снимци видео-надзора, а испитала је и једног очевица догађаја.

Представницима листа у полицији је речено да је „очигледна била намера да се возила униште“, будући да су имала јасне ознаке да припадају тој новинској кући. Како се наводи на сајту Вијести, полиција је испитала и једног очевица догађаја који је дао прецизан опис младића који је запалио возила. Младић је, рекао је очевидац, био изразито светле пути и након што је полио возила бензином и бацио варницу, побегао је носећи у руци велику, белу пластичну кесу.

На позив станарке из оближње зграде ватрогасци и полиција су брзо реаговали и угасили пожар, али су аутомобили ипак потпуно уништени. Она је за Вијести изјавила да је чула два пуцња пошто је била будна, те да је скочила из кревета и с терасе видела два аутомобила у пламену након чега је позвала полицију.

Возач листа Вијести Војин Рачић живи у згради испред које су запаљени аутомобили. Он је рекао да су га пробудили ватрогасци, након чега је изашао на терасу и видео пожар.

Црногорски премијер Игор Лукшић осудио је паљење аутомобила и апеловао на полицију да брзо реагује. Главни и одговорни уредник независног дневника Вијести Михаило Јововић изразио је наду да ће полиција разоткрити починиоце као и разлоге за такав чин, али је оценио да је та „нада прилично танка“, имајући у виду досадашње резултате у решавању претходних случајева напада на Вијести и критичке медије и новинаре.

- Због таквих поражавајућих резултата, међу којима има и лажних криваца који се добровољно пријављују као у случају пребијања Жељка Ивановића или на пример односа читавог полицијског и правосудног система према нападу градоначелника Мугоше на мог колегу и мене, увек постоји сумња да су овакви напади организовани и наложени из делова власти и њима блиских криминалних кругова, како би нас застрашили и тако утицали на нашу уређивачку политику - рекао је Јововић и нагласио да медији имају право то да тврде све док се не пронађу разлози и прави кривци, наводи се на вебсајту листа.

С. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси