Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ово је класичан притисак на медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2011.

Извор: Курир

Ово је класичан притисак на медије

Светски „краљ шерпи“ Филип Цептер тужио наш лист због текстова о пословању његових фирми и тражи одштету од невероватних сто милиона динара!

Београд - Светски бизнисмен удара (и то испод појаса!) на медије у Србији! Бизнисмен Филип Цептер тужио је редакцију Курира због три објављена текста о пословању његових фирми и тражи одштету од сто милиона (100.000.000) динара!

Ово не да је класичан пример притиска на медије, него је жестоко застрашивање новинара! Преведено на српски: новинарима је забрањено да пишу о тајкунима, јер ће их тајкуни уништити!

Дакле, у овој земљи ниједан медиј не сме да објави ништа лоше о пословању било ког бизнисмена, јер ће бизнисмен - на ову кризу! - да тражи новац који просечан Србин не може да види ни да сања ни за 15 живота! А међу просечним Србима су и новинари, наравно.

Због чега сто милиона?! Због тога што је бизнисмен из Монака „трпео душевне болове високог интензитета“!

Курир подсећа да је у тим текстовима (децембар 2010) открио да скоро све фирме Филипа Цептера, на основу извештаја званичних државних органа, из године у годину праве све већи губитак и смањују број запослених и да постоји сумња да се паре на разне начине износе на рачуне његових фирми у иностранству. Прецизније, на оф-шор дестинације.

Али не само то: Курир је сазнао и објавио да су против фирми Филипа Цептера поднете пријаве за кршење Закона о пореском поступку.

Пре него што је редакција Курира објавила први текст, данима смо звали господина Цептера како бисмо чули другу страну. Он није хтео да прича.

Али је зато причао Мирко Рашић, заступник Филипа Цептера у Србији: новинарки Курира обратио се највулгарнијим псовкама. Нисмо се уплашили. Наставили смо да објављујемо текстове. А онда је стигла тужба од сто милиона, душевни болови и све остало.

И нека после неко каже да тајкуни немају душу! Имају, и то велику, одавде до Монака! Неко је у овој причи помешао шерпе и лончиће. Курир сигурно није!

Редакција

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси