Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хоман: Неопходан дигитални ТВ сигнал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 01. 2011.

Извор: Правда

Хоман: Неопходан дигитални ТВ сигнал

Београд – Директор Јавног предузећа „Емисиона техника и везе“ Владимир Хоман изјавио је јуче да је ЕТВ почело да ради 1. јануара, када је у окриље тог предузећа прешло свих 210 запослених у сектору ЕТВ Радио-телевизије Србије.

Он је стање објеката описао као „благо речено – очајно“, а према његовим речима, потребно је извршити реконструкцију свих објеката како би у оквиру пројеката претприступне помоћи Европске уније било добијено око девет милиона евра за опрему која је неопходна за спровођење процеса преласка са аналогног на дигитално емитовање програма.

Хоман је истакао да је у процесу дигитализације један од важнијих задатака направити добар пројекат мреже, како после не би скупо коштало попуњавање „рупа“ уколико цела територија земље није покривена дигиталним сигналом.

– Извесно је да се 2015. ниједна наша телевизија неће видети ако не буде емитовала дигитални сигнал, који је много јачи и бољи, јер ће сви около да нас прекрију – упозорио је Хоман и навео да већ сада постоји проблем са сигналом хрватске телевизије по рубним деловима Војводине, који прекрива сигнал РТС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси