Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коракс и Обрадовић добитници Повеље за грађанску храброст
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 12. 2010.

Извор: Данас

Коракс и Обрадовић добитници Повеље за грађанску храброст

Београд - Повеља за грађанску храброст „Драгољуб Стошић“ за ову годину припашће карикатуристи листа Данас Предрагу Кораксићу Кораксу и председнику Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашину Обрадовићу, саопштила је јуче Кућа правде Стразбур.


„Кораксић и Обрадовић су својим радом дали неизмеран допринос јачању грађанских слобода - мишљења, изражавања, преношења и примања информација, чиме су значајно допринели развоју демократије у Србији,“ наводи се у образложењу жирија, који је ту одлуку донео једногласно.

Повељу за грађанску храброст додељује Кућа правде Стразбур заједно са Унијом синдиката, у знак сећања на Драгољуба Стошића, некадашњег синдикалног лидера и борца за демократију.

Д. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси