Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нисмо променили став о понуди ВАЦ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2010.

Извор: Дневник

Нисмо променили став о понуди ВАЦ-а

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић





Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић у изјави за наш лист јуче је потврдио да је “став Покрајинске владе апсолутно непромењен” у односу на одлуку од 29. септембра ове године, којом је прихватила понуду Медијске групације ВАЦ да поклони свој удео од 55 одсто запосленима у предузећу “Дневник Војводина прес”, односно листу “Дневник”.

– Мислимо да је природно и праведно да запослени у листу “Дневник” буду његови већински власници. Мислимо да је то и логично решење јер ВАЦ очито није у могућности да уважи све оне обавезе које је имао на основу уговора и ми власништво радника над акцијама доживљавамо као власништво Покрајине у крајњој линији, јер људи који раде у “Дневнику” јесу грађани Покрајине и јесу људи који су тај лист стварали – каже Пајтић.

Он истиче да уопште није био обавештен о томе да ће “Дневник холдинг”, мањински власник ДВП-а, који је претходно обавестио управу ВАЦ-а да прихвата њихову понуду о поклањању 55 одсто листа “Дневник” његовим радницима, променити став и, у прекјучерашњим разговорима с представницима ВАЦ-а у Новом Саду, свој пристанак сад условљавати променом власничке структуре над листом “Дневник” тако да Холдинг буде његов већински власник (54 одсто), а да запосленима у листу припадне мањински пакет.

– Ако је дошло до промене става, то је учињено без консултација с надлежним покрајинским органима, односно онима који и постављају челне људе у Холдингу. Видећемо о чему се ради, свакако представници “Дневник холдинга” нису представници својих приватних интереса и својих мама и тата и кад заузимају ставове, они морају да се консултују с онима који су их поставили, а то је Покрајина – изричит је Пајтић, који је потврдио да “нема никакво сазнање о томе да је ‘Дневник холдингу’ дошао некакав папир или савет из Агенције за приватизацију или од приватизационог саветника, а ако је нечег таквог било, онда је обавеза ‘Дневник ходинга’ да о томе обавести оснивача”.

В. Чекић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси