Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић поново на челу РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 06. 2010.

Извор: РТС

Тијанић поново на челу РТС-а

Управни одбор РДУ Радио-телевизије Србије изабрао је данас, након спроведеног конкурса, новинара Александра Тијанића за генералног директора РТС-а. Тијанићу је то други мандат на челу националног јавног медијског сервиса.



На основу расписаног јавног конкурса за избор и именовање генералног директора РДУ РТС, Управни одбор РДУ Радио-телевизије Србије на седници одржаној 30. јуна 2010. године, размотрио је поднете кандидатуре.

Управни одбор је донео одлуку о избору Александра Тијанића за новог генералног директора РТС-а на период од четири године, са седам гласова "за" и два гласа "против", каже се у саопштењу Управног одобора РТС-а, које је потписао председник, академик Никша Стипчевић.

Александар Тијанић (61), рођен је у Ђаковици. Живео је у Подујеву и Приштини.

Студирао је журналистику на Факултету политичких наука у Београду, одакле је, као најталентованији студент одведен у недељник НИН где започиње професионалну каријеру.

Радио је као главни и одговорни уредник часописа "Интервју", а потом као главни и одговорни уредник "Спортског журнала".

Објављивао је политичке колумне у сплитској "Слободној Далмацији", загребачком "Данасу", "Старту", љубљанској "Младини", сарајевском "Ослобођењу".

Био је директор Телевизије Политика и творац БК телевизије.

Шест година је на челу Радио-телевизије Србије, која је последњих 5 година најгледанија српска телевизија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси