Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Од јесени реформа медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 06. 2010.

Извор: Преглед

Од јесени реформа медија

У петак представљање студије медијске сцене у Србији Београд Студија медијске сцене у Србији, која је основа за доношење стратегије, биће представљена јавности у петак, најавила је помоћница министра културе задужена за медије Наташа Вучковић-Лесендрић.




Медијску студију израдили су међународни експерти које је ангажовала Делегација Европске комисије у Београду, а биће представљена на конференцији „Европски пут за српске медије“ у београдском Медија центру.

После јавне расправе која почиње у петак, 25. јуна, стратегија ће на усвајање на јесен, а уследиће медијска реформа у свим сегментима, укључујући законодавни оквир. Студија садржи правну и економску анализу медијске сцене, упоредну анализу домаћег и европског законодавства и институција задужених за спровођење медијских политика.

„Ово је јединствена прилика да уредимо медијску сцену у Србији на основу опсежне и поуздане студије независних европских експерата иза које стоје и озбиљне међународне институције. Ту прилику не смемо да пропустимо, јер је већ доста времена изгубљено на парцијално решавање појединих медијских проблема што нас није далеко одвело“, казала је јуче Наташа Вучковић-Лесендрић.

Како је навела, назив конференције је „Европски пут за српске медије“, јер би било погрешно стављати и право, и терет решења само на државна плећа.

„У озбиљним подухватима попут овог, неопходно је учешће свих сегмената друштва, посебно ако се имају у виду све обавезе које су пред нама у процесу евроинтерграција. Више од два месеца јавне расправе која суштински треба да обезбеди време сваком заинтересованом појединцу да провери изнете чињенице и презентоване најбоље европске праксе, биће више него довољно и за највеће скептике“, казала је Вучковић-Лесендрић.

Она је изразила захвалност Делегацији ЕК у Србији „која је имала слуха и подржала пројекат“ и најавила да ће од септембра бити сачињен Нацрт стратегије развоја медија у Србији.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси