Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пријаве против Пинка, Кошаве и РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2010.

Извор: Данас

Пријаве против Пинка, Кошаве и РТС-а

РРА најавила прекршајне поступке против емитера




Београд - Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) донео је одлуку да се против телевизије Пинк покрене прекршајни поступак због садржаја у ријалити програму Фарма који могу да шкоде физичком, менталном или моралном развоју деце и омладине, речено је Данасу у РРА.

„Након раније интервенције Савета РРА телевизија Пинк је уложила видљив напор да програм Фарма усклади са важећим прописима и после тога нису забележени тежи прекршаји Закона о радиодифузији нити Кодекса понашања емитера, али је одлука о покретању прекршајног поступка донета због ранијих неприхватљивих ексцеса у програму телевизије Пинк која емитује овај ријалити програм“, наводе у РРА. Због овог прекршаја, одлучено је да се покрене поступак и у случају емисије Луда кућа телевизије Кошава.

Против Радио-телевизије Србије РРА ће поднети прекршајне пријаве због емитовање реклама за пиво, што је дозвољено једино у временском интервалу од 18 до 6 часова. Реч је о огласним садржајима који се на РТС-у емитују непосредно пре преноса утакмица Светског првенства у фудбалу.

У РРА наводе пријаве судији за прекршаје биће поднете и против свих националних емитера код којих су забележени прекршаји Закона о оглашавању.

Б. Ц.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси