Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Цаумзегел: Вукотић се сам понудио ВАЦ-у!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 03. 2010.

Извор: Прес

Цаумзегел: Вукотић се сам понудио ВАЦ-у!


Београд - Некадашњи представник ВАЦ-а у Србији Јоаким Цаумзегел (Joakim Caumzegel) каже за Прес да главни уредник „Новости“ Манојло Вукотић не говори истину кад тврди да ВАЦ с њим није склопио уговор по коме би добио 500.000 евра у случају да ова немачка компаније купи „Новости“.

У време када је Вукотић склопио уговор о „консултантским услугама“ 2002. године, Цаумзегел је био заменик генералног директора „Политике“ и главни представник ВАЦ-а у Србији.

- Чињенице око „консултантског уговора“ са Манојлом Вукотићем су ми још увек добро познате. То се искључиво односило на куповину акција „Новости“. Из ког другог разлога бисмо ми тражили савет господина Вукотића? Врло се јасно сећам да је господин Вукотић сам пришао ВАЦ-у и понудио се као најпогоднија особа при куповини „Новости“. Сви разговори су се искључиво односили на то - каже Цаумзегел.

ВАЦ је пре два дана објавио консултантски уговор који су склопили са Вукотићем. Према њиховим тврдњама, Вукотић је примио хонорар од 75.000 евра за 2002. годину. Половина тог новца је на изричит захтев Вукотића одмах уплаћена на рачун његовог сина у Милану, јер је он тамо намеравао да купи стан. Друга половина у износу од 37.500 уплаћена је 27. маја 2003. године на рачун у једној мађарској банци на име Радојко Мрљеш.

Д. Луковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси