Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Председник општине уценио новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2010.

Извор: Блиц - Србија

Председник општине уценио новинаре


Бор - Јавно предузеће "Штампа радио и филм" (ШРИФ) оптужило је председника општине Бор Бранислава Ранкића (СРС) да је забранио исплату зарада радницима тог медијског предузећа јер нису емитовали једносатни филм о суђењу вођи радикала Војиславу Шешељу у Хагу.

Сукоб те медијске куће и Ранкића почео је након недавног емитовања двадесетоминутног пропагандног материјала о настанку Демократске странке, у оквиру емисије у којој су гостовали функционери општинског одбора те партије.

У саопштењу уређивачког колегијума се наводи да је ШРИФ понудила Ранкићу да, уместо филма са суђења председнику СРС у Хагу, гостује 60 минута на ТВ Бор, што је он одбио. Ранкић је потврдио за агенцију Бета да је одбио да ШРИФ-у исплати зараду из буџета општине и казао да ће то учинити када радикалима изађу у сусрет као што су учили Демократској странци.

- У ШРИФ-у сада имају могућност или да исправе грешку, или да зараду траже од ДС-а - казао је Ранкић, који ће на функцији председника општине остати до понедељка, када се очекује да почне да ради Привремено веће у СО Бор.

У ШРИФ-у су, међутим, оценили да је Ранкићева одлука о забрани исплата радницима директно мешање у уређивачку политику и уцена, јер се они не финансирају из буџета СРС, већ општинског буџета у који се слива новац грађана Бора.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси