Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како коментаришете Ђиласове критике на рачун РРА?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 02. 2014.

Извор: Данас

Како коментаришете Ђиласове критике на рачун РРА?

Питање одговор

Гордана Суша, чланица Савета РРА

Републичка радиодифузна агенција је јавна институција и свако има права да се осврне на њен рад, поготово ако су примедбе умесне. Агенција редовно прати изборе и имамо недељне пресеке о заступљености политичких странака и личности у медијима, и по ономе што је Драган Ђилас рекао - добар део његових примедаба је на месту. Али, потпуна слика ће се видети у финалу, увек се може изменити последње недеље. Зато ми с подацима не излазимо у јавност пре краја.

Јелка Јовановић, уредница у Новом магазину

Примедбе о неравномерној заступљености изборних такмаца су тачне, опозиција је скрајнута у информативним програмима националних, регионалних и локалних медија. На то посебно утиче коришћење јавних функција у кампањи. Нажалост, то није ништа ново, па се опозиција увек с правом жали. Без ефекта, зато што политичари док су на власти мисле да имају право на коришћење свих ресурса. О начину на који је господин Ђилас изнео примедбе члановима РРА не могу да судим, зато што су њихове изјаве опречне, али свакако да као новинарка и грађанка очекујем непристрасан рад РРА и пристојан наступ политичара.

Миле Исаков, новинар

Мислим да РРА заслужује велике критике, али не од Ђиласа, који је то исто требало да ради када је био на власти и када је могао нешто да промени. Када се ради о слабој заступљености опозиције, Ђилас је у праву, али би био у праву и да је то рекао пре две или три године, када је његова странка владала земљом, па и Агенцијом и РТС.

Раде Вељановски, медијски стручњак

Мислим да је то лицемерје, јер је у периоду пред прошле изборе ситуација била таква да су државни функционери из ДС били изразито присутни у медијима, поготово на Јавном сервису, па је било чак и догађаја који се у пракси и теорији новинарства називају псеудо-догађаји, измишљени догађаји у којима су учествовали.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси