Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Танјуг: Нетачни наводи УНС поводом конкурса за директора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 01. 2014.

Извор: Танјуг

Танјуг: Нетачни наводи УНС поводом конкурса за директора

У саопштењу УНС-а поводом конкурса за избор директора Новинске агенције Танјуг наведено је, случајно или намерно, неколико нетачних чињеница, које могу довести јавност у забуну.

Није, наиме, тачно да је актуелном директору Танјуга истекао мандат - Влада Србије именовала је 23. јула 2009. године, такође на основу јавног конкурса, Бранку Ђукић за директора Танјуга на период од пет година.

Није тачно ни да су кандидати могли бити у заблуди у погледу услова конкурса, па ни кад је реч о обавези да, поред осталог, доставе доказе о некажњавању, што је, иначе, предвиђено свим конкурсима за избор директора јавних предузећа.

Дакле, конкурс који је Влада расписала за директора Агенције није био непотпун.

Коначно, Влада не отежава рад националне новинске агенције, како то наводи УНС, а неизвесност, која се такође помиње у саопштењу Удружења, тиче се само кандидата који су се јавили на конкурс, али није и проблем запослених у агенцији, нити агенције као такве.

УНС се, иначе, никада није интересовао за рад Танјуга, ни раније, када је рад агенције заиста био отежан и када је била оптерећена дуговима, ни данас, када послује позитивно.

УНС се једино интересовао за дуг који је Танјуг имао на име неплаћеног закупа простора у којем је радио некадашњи Танјугов Међународни прес центар, а дуг је актуелни директор наследио од својих претходника. Коначно, Танјуг је тај дуг, у износу од укупно 8.317.779 динара, у потпуности измирио.

Танјуг не спори да УНС има право да тражи од владе да распише нови конкурс, али не из разлога које је навео јер ти разлози не стоје.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

23.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 00:40

Zloupotreba

Da li je ovo stav celog Tanjuga, redakcije, ili samo gospodje Djukic koja je resena da po svaku cenu ostne dozivotni direktor tanjuga. Neka neko molim vas gospodji Djukic objasni da nije dovoljno biti drugarica saradnice Tome Nikolica i supruga SpS funkcionera da bi se bio direktora Tanjuga. Sto sama sebe hvali mnogo je lepo ali nije dobar razlog za direktorsku funkciju. Ybog ove zloupotrebe sa pisanjem pisma u ime Vlada trebala bi odmah da leti iz Tanjuga. Tanjug nije njen nego gradjana Srbije!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси