Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чанак тужио Курир
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 10. 2013.

Извор: РТВ

Чанак тужио Курир

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак тужио је дневне новине Курир, због чланка у коме су тврдили да он ради за службу државне безбедности.

Чанак је данас саслушан у Основном суду у Новом Саду, а на првом саслушању није се појавио нико из редакције "Курира" осим њиховог пуномоћника, који није био доступан за изјаве.

Адвокат Ненада Чанка Младен Сикимић рекао је агенцији Бета да је председник ЛСВ данас саслушан и додао да, пошто се нико од тужених другог реда није појавио на данашњем рочишту, он још увек не жели да коментарише тај случај.

Ненад Чанак је рекао новинарима да је редакцију Курира тужио више пута, али да су они "и даље корумпирани јер им то дозвољава систем у којем живимо у Србији".

"Ово је не знам који пут да сам их тужио, неке пресуде сам и добио, али ниједна од њих никада није наплаћена. Они могу да пишу неистине зато што их штити Удба која их је направила, полиција која им даје информације и криминалци који их плаћају", казао је Чанак.

Он је додао да, према његовом мишљењу, свако ко има новца може у Куриру да "прочита оно што хоће".

"То је смеће од новина, огласник у којем свако ко има пара може да прочита оно што хоће. Ако хоћете некога да пљујете можете да сакупите сву своју пљувачку, ковертирате је и пошаљете на њихову адресу и они ће то објавити уз довољну новчану надокнаду", рекао је Чанак.

У тексту објављеном у Куриру у мају ове године наведено је да је Чанак 2005. године "сам признао" да ради за државну безбедност тадашњем лидеру Демохришћанске странке Србије, покојном Владану Батићу, те да му је понудио и списак сарадника тајне службе.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси