Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Запослени траже да Влада и МУП саопште исход истраге у „Новостима“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 10. 2013.

Извор: Политика, Танјуг

Запослени траже да Влада и МУП саопште исход истраге у „Новостима“

Запослени у „Вечерњим новостима” позвали су јуче у отвореном писму Владу Србије и надлежне службе у Министарству унутрашњих послова Србије да коначно саопште да ли је окончана истрага у Компанији „Новости”, а ако јесте, питају ко је одговоран за урушавање једне од својевремено најуспешнијих компанија у Србији. Запослени у „Новостима” очекују од председника и првог потпредседника Владе Србије да се лично ангажују да не дође до гашења ове компаније.

„Позивамо надлежне државне институције да се још једном врате извештају Савета за борбу против корупције, на чијем је челу била Верица Бараћ, и да проуче две кривичне пријаве које је она поднела против одговорних за стање у Компанији ’Новости’”, наводи се у саопштењу Синдиката новинара Србије и Јединственог синдиката Компаније „Новости”. „Вечерње новости”, које овог месеца обележавају 60 година постојања, велики јубилеј дочекују са више од десет милиона евра дуговања Компаније „Новости” по разним основама.

Коментари (4)

Остави коментар
чет

03.10.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 13:16

fotelje

Pa pre mesec dana stizase hvalospevi kako tziraz raste i pored poskupljenja, sto je, kako napisa Dmitrovic u hvalospevu, "nezabelezeno u istoriji novinarstva"! Sta je sad? Akcionari su prodali firmu koja je USPESNO poslovala(jer je inace niko ne bi kupio) i od tada je upropastavana i cedjena od strane novog vclasnika koji je, po svemu sudeci, povratio ulozeni novac. Izgleda da je novom rukovodstvu bilo vazno samo da sednu u fotelje. Zar nisu prvo videli gde dolaze, trazili da se utvrdi finansijso stanje i odgovoprnost, pa potom preuzeli funkcije. A u fotelje su i seli namestenici nove vlasti, koji uspuut i nisu ljudi Novosti.

Одговори
сре

02.10.

2013.

SURUTKA [нерегистровани] у 21:35

VRATITE NOVCE

STvarno je necuveno da se zaposleni u novostima pitaju gde su novci, a sami su po vise hiljada evra, a neki i o vise desetina hiljada dobili privatizacijom. Da je pravde,privatizaciju ponistiti a oni da vrate pare. a Manju da daju od kamate sto se izborio za najskuplje akcije u Srbiji

Одговори
сре

02.10.

2013.

verni citalacanonymous [нерегистровани] у 18:08

bestseler

od svega ce opet veliki manjo imati vajde. objavice bestseler "kako sam zamajavao javnost (citalastvo) u srbiji" ili tako nekako jer je uspeo da za dve decenije osnuje i upropasti nekoliko novina, ali da se pritom "debelo omasti" i zaradi grnu lovu v"jer ste vi to trazili" kako glasi jedan od tv slogana iz tog vremena, a rec je o volji citalaca da kupuju novine koje su zamo zamajavale i zamagljivale sustinu, a zemlja je stigla do provalije iz koje se ne vidi izlaz...

Одговори
сре

02.10.

2013.

Изгубљене илузије [нерегистровани] у 17:41

Нема Деда Мраза

Било би најлогичније да се приватизација "Новости" поништи, као намештена, а радници који су на име акција добијених на основу година рада у "Новостима", добили гомилу пара, врате те новце, са каматом наравно, па да се види како дасе спашавају некада најтиражније новине. Овако, оба синдиката, али и запослени, судећи на основу овог и других саопштења, очекују Деда Мраза. У виду експресног хапшења Велиоког Мања, коме се 99 % запослених, колико до јуче, до неукуса клањало и улагивало, доприносећи још бржем котраљањњу кола низа страну, о стизању "џакова" новца из буџета, који ће закрпити рупе. Касно, дреаге колеге! Буџет Србије је на липасућу! Нема тих пара који ће затршати провалије и спашавати фирму о којој само причате да је некада била успешна, најтиражнија и слично. Ако не можете да вратите тај дуг од 10 милиона евра, онда проглчасите банкрот, али и званично. Тешко да ће ваше кукање некога дирнути. Као што некадашња саопштења Синдиката новинара Србије, на челу са храбром Драганом Ђурић Чабаркапа, нису већину вас дотицали. Чак сте (већина) вас ћутала док је Велики Мањо вређао вашу колегиницу.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси