Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дејан Ристић државни секретар у Министарству културе!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 10. 2013.

Извор: Бета, Ало

Дејан Ристић државни секретар у Министарству културе!

Влада Србије донела је данас решење о постављењу досадашњег вршиоца дужности управника Народне библиотеке Србије Дејана Ристића за државног секретара у Министарству културе и информисања.

 

 

 

 

Дејан Ристић (41) вршилац дужности директора Народне библиотеке Србије, именован је на јучерашњој седници Владе за државног секретара у Министарству културе и информисања.

Занимљиво је да је Ристић у самом финишу реконструкције Владе био један од главних кандидата Српске напредне странке, управо за функцију министра културе, али је на то место на крају дошао директор Београдске филхармоније Иван тасовац, као кадар Социјалистичке партије Србије. Он је на челну позицију Народне библиотеке Србије дошао након велике афере "Николаидис" с почетка 2012. године, која се завршила смењивањем Сретена Угричића са директорске позиције. У библиотеку је дошао из Министарства рада и социјалне политике, где је био задуђен за заштиту војних меморијала и посебну пажњу је посветио истраживању холокауста, а био је запослен и у Архиву Србије. Био је нестраначка личност, али се у међувремену, према нашим информацијама, учланио у СНС и аутор и коаутор је бројних књига и научних радова.

У Министарству културе однедавно је упражњено место помоћника министра задуженог за медије на ком се налазио Драган Коларевић.

Смена Коларевића био је и први рез који је Иван Тасовац начинио пре преузимања ресора, а изгледа да именовањем Ристића он полако формира свој стручни тим сарадника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси