Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милан Радоњић тужио Славко Ћурувија фондацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2024.

Аутор: Славко Ћурувија фондацијa Извор: Славко Ћурувија фондацијa

Милан Радоњић тужио Славко Ћурувија фондацију

Бивши начелник београдског центра Ресора државне безбедности, Милан Радоњић, један од четворице оптужених за убиство Славка Ћурувије који су у фебруару ослобођени одлуком Апелационог суда, тужио је Славко Ћурувија фондацију због саопштења у коме смо изразили неслагање са том пресудом. Због повреде угледа и части, Радоњић од Фондације тражи одштету од 500.000 динара.

Након 25 година од убиства Ћурувије, девет година дугог судског поступка, две првостепене пресуде којима су проглашени кривим и коначног ослобађања оптужених због недостатка доказа, злочин над новинаром и власником Дневног телеграфа и Европљанина остаје некажњен и неразрешен.

Сада присуствујемо покушају да се и само сећање на Ћурувију затре, и да се ућуткају гласови који не пристају на заборав и некажњивост.

Ова тужба је последица атмосфере у друштву коју креира власт. Заробљена држава не разрешава и не кажњава злочине чињене за њен рачун и у њено име. Насиље и злочин се величају и охрабрују, а злочинци славе као хероји. Свака врста критике на рачун садашњих и прошлих грехова власти се најбруталније гуши.

Ово је наставак прогона Славка Ћурувије, 25 година након што је убијен.

Славко Ћурувија фондација ће наставити да негује сећање на новинара чије име носи, али и да инсистира на кажњавању свих напада на новинаре. Најпре ослобађајућом пресудом, а сада и застрашивањем тужбама, такви напади се охрабрују. На то не пристајемо.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси