Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Још плаћамо РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 12. 2012.

Аутор: М.Ристовић Извор: Вечерње новости

Још плаћамо РТВ

Тачно 175 дана од упућивања писма председнику Републике Србије са захтевом за испуњење предизборног обећања о укидању РТВ претплате одговор још нисмо добили - указали су јуче у Центру за заштиту потрошача „Форум“ у Нишу.

Уз подсећање да су у току кампање позвали учеснике на изборима да се изјасне како мисле да реше велике дугове грађана према држави, у „Форуму“ наводе да се једино Томислав Николић „дотакао“ ове теме.

- Укидање РТВ претплате је тест о поверењу који је Николић добио од грађана и очекујемо да неће да изневери - упозорио је Јован Јовановић, председник „Форума“. Он се осврнуо и на рачуне ЕПС.

- Из рачуна које добијају грађани, није могуће да се утврди стварна цена електричне енергије у Србији, али да она није мала, јер је ЕПС у 2011. години остварио профит од 270 милиона евра, што свакако представља енормно велики профит у односу на економско стање грађана Србије - наводи Јовановић. - Тражимо да се изврши детаљна анализа стања у ЕПС пре стављања на дневни ред питање цене електричне енергије.

„Форум“ је потом још једном пресавио папир и поново се обратио Министарству енергетике и подсетио на изјаву министарке Зоране Михајловић да ће камате на дугове за струју бити отписане, а да ће заједничка радна група са Министарством финсија предложити начин како да се плати основни дуг.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси