Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Грујић: Медијска стратегија без одговора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 12. 2012.

Извор: РТВ

Грујић: Медијска стратегија без одговора

Потпредседник Владе Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић изјавио је данас да ће стварање нове медијске стратегије у нашој земљи бити дуготрајан процес, јер има доста питања на која још нема правих одговора, попут оних о регионализацији или приватизацији медија.

Стварање нове медијске стратегије у Републици, а тиме и на нивоу Војводине, биће дуготрајан процес јер "има доста непокривених питања, за која не постоје адекватни одговори", рекао је Грујић представницима медија окупљеним на традиционалном новогодишњем пријему у покрајинској влади.


"У Покрајини имамо своје мишљење о тим и другим кључним питањима будуће медијске стратегије и то ћемо предочити кроз радна тела и разговоре о том документу", казао је Грујић.

Напомињући да су многи медији у врло тешкој финансијској ситуацији, с малим изгледима да ускоро она буде нешто боља, Грујић је истакао да ће се потрудити да из покрајинског буџета помогну колико год то буде могуће онима којима је помоћ најпотребнија.

Он је подсетио и стално актуелно питање покрајинског медијског јавног сервиса, пре свега на рад Радио-телевизије Војводине у неодговарајућој згради, али и на потребу да се нађе најбољи модел да том јавном сервису буде враћен новац од претплате.

Представнике медија поздравио је дугогодишњи дописник Политике Боривој Ердељан, који је више од пет деценија у новинарству, истакавши да је за бављење тим послом основно непрекидно осећање страсти у раду, уз стално образовање и искуство које се временом стиче.

Ердељан је млађим колегама поручио да у новинарском делању увек одржавају дистанцу и да буду одмерени према свему, што доноси "трајност и вредност нашем занату, који ће тако сви поштовати".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси