Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Продали сте се за 8.000 динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2012.

Аутор: Петар Луковић Извор: Е-новине

Продали сте се за 8.000 динара

Након текста о УНС-помоћи е-новинама, уследио је дуг и непријатан телефонски разговор са председником новинске удруге НУНС (Независно удружење новинара Србије).

 

Вукашин Обрадовић, председник ове новинарске скупине, каже да немају пара, каса им је празна, да су е-новине пале на пропаганду Љиљане Смајловић њених бедних 8.000 динара о којима НУНС може само да сања.

Али, чак и кад би имали те паре које немају, не би их ни по коју цену дали порталу који финансирају Станко Суботић, Жељко Митровић и "ко зна ко још".Јер, тврди Обрадовић, сви запослени у е-новинама имају баснословне плате, и увек им је мало. Преварили су Љиљану Смајловић, али Вукашина Обрадовића - никако!

Вукашин Обрадовић, шеф новинске удруге НУНС, разјарен и бесан што му се спочитава да је УНС са 8.000 динара помогао е-новине, а он и његови нису, у дужем урлаторском, али телефонском излагању изјавио је да НУНС нема новаца („чак ни три хиљаде динара“) да помогне наш портал, да је то (НУНС) једна сиромашна фирма (која је од ЕУ, реплицирао је Луковић, примила макар милионе евра током последње деценије), да НУНС чека да „узме зграду у Ресавској улици од УНС-а“ па да нам онда „помогне“ (са чак 2.000 динара, реплицирао је Луковић).

Али, како су е-новине „пале на превару Љиљане Смајловић и њену помоћ“, јер Вукашин неће да разуме шта значи „гест“, „одбрана принципа“ или „солидарност“, чак и кад је непријатељ у питању – онда је логично да је добацио како „НУНС одбија да учествује у томе“, јер је опште познато да е-новине имају пара, јер „примају милионе од Станка Суботића“ и „осталих криминалаца“, а Луковић још увек „прима плату од Жељка Митровића“, што он (Вукашин, власник штампарије и „Врањских новина“) никад не би урадио. Плата коју Луковић од Пинка прима јесте око 3.500 динара, јер остатак иде ратном хушкачу Миодрагу Попову – али Вукашин каже „ја ни то никад не бих примио“.

А примио је Вукашин и штампарију за Лоцал пресс од ЕУ и десетак/двадесетак донација за „Врањске новине“ и данас је Вукашин шеф удруге НУНС у којој његови најближи сурадници имају плаћу већу од 1.000 евра.

И онда Вукашин каже да су „Врањске новине“ шампиони у односу на е-новине, и да он не жели да разговара са Луковићем, јер је он (Вукашин) „сиромашан“, а Луковић мултимилијардер, па „сви знају ко вас помаже“. Рече Вукашин О. и поче да се жали како његови радници у „Врањским“ нису примили плату шест месеци, због чега је Луковића свечано заболела она ствар што је гласно рекао, јер то није тема разговора.

Тема је била: зашто НУНС није са 500 динара (35 куна, близу чак 4 евра) помогао е-новинама? Кад на то питање Вукашин Врањски није умео да одговори – уследило је оно што је морало да уследи. Да се зна: goodbye, Вукашине! Goodbye, НУНС!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси