Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ништа нисам обећао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 02. 2012.

Извор: Вечерње новости

Ништа нисам обећао

Душан Панчић, главни и одговорни уредник телевизије Авала

Запослени на Телевизији Авала прекинули су штрајк после 65 дана, а то су потврдили и јучерашњим емитовањем вести и емисије „Отворени студио“.

И без писане гаранције да ће власници исплатити заостале зараде, они су одлучили да прекину штрајк - због дате речи и уважавања односа према запосленима, законског заступника и главног и одговорног уредника Душана Панчића, речено је у саопштењу Штрајкачког одбора ТВ Авала.

Одговорни Панчић мораће да са запосленима који су остали (неколико водитеља је напустило телевизију) у овој ТВ кући покрене програм, врати поверење гледалаца, као и оглашиваче.

Шта сте обећали запосленима да вам верују на реч и наставе с радом, иако им плате још нису уплаћене и нису добили гаранцију да ће се то ускоро догодити?

- Ништа им нисам обећао. Тражили су писане гаранције за будуће плате, ја сам им рекао да не могу ништа да гарантујем, јер то не зависи искључиво од мене. Једино сам раднике подсетио на који смо начин раније сарађивали.

Мислите ли да ће после ове ситуације ваши запослени бити довољно мотивисани да раде?

- Мислим да хоће.

Чиме ћете поново привући гледаоце?

- Нову шему ћемо успостављати по фазама. Постепено ћемо уводити нове садржаје, а почињемо са „Отвореним студијом“ који ћемо емитовати сваког дана од 10 до 12 и вестима у 14 и 18.

Да ли сте изгубили гледаоце и оглашиваче за време штрајка?

- Гледаоце сигурно јесмо. Делимично и оглашиваче, али се надамо да ћемо повратити њихово поверење јер смо поново почели да емитујемо програм у сопственој продукцији.

Каква је била гледаност за време штрајка, када сте углавно емитовали филмове и серије?

- Гледаност је свакако била смањена. У просеку за 20 одсто.

С обзиром на то да је неколико ТВ лица напустило Авалу, шта ће бити са тим емисијама и да ли планирате да доведете нове звезде?

- Планирамо да доведемо нове водитеље, а о томе да ли ће они постати звезде одлучиће гледаоци на основу програмских садржаја које им будемо понудили.

Ј. Грбић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси