Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Љајић најкомуникативнији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 02. 2012.

Извор: Преглед

Љајић најкомуникативнији

Објављени резултати истраживања „Новинар - ваш пријатељ“

Расим Љајић, поново и убедљиво, а потом Ивица Дачић, Драган Ђилас, повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић, те бивши потпредседник Владе задужен за евроинтеграције Божидар Ђелић - били су најкомуникативнији државни и политички функционери у Србији током 2011. године, показују резултати традиционалног истраживања „Новинар - ваш пријатељ“ које је, једанаесту годину заредом, спровела ПР агенција „Прагма“.

Међу јавним личностима које су током 2011. године, према мишљењу новинара најрелевантнијих српских медија, на квалитетан начин, промениле свој имиџ у односу на претходни период, први је Александар Вучић, а следе Ивица Дачић и Јанко Типсаревић.

Међу државним и политичким институцијама најбоље односе с медијима имали су Агенција за борбу против корупције и Канцеларија повереника за информације од јавног значаја, а истакнути су и Министарство омладине и спорта, Народна банка Србије, Министарство рада и социјалне политике и МУП.

У категорији профитних (привредних) организација најбоље су комуницирали с медијима Прва српска телевизија, Делта холдинг, ТВ Пинк и ВИП мобајл. Међу непрофитним организацијама новинари су издвојили Туристичку организацију Србије, те Одбојкашки, Рукометни и Тениски савез Србије.

У категорији јавних личности новинари су највише позитивних оцена дали Новаку Ђоковићу, а издвојили су Јанка Типсаревића и Роберта Просинечког, а од представника привредних и непривредних организација директора „Пошта Србије“ Горана Ћирића и ИТМ групе Топлицу Спасојевића.

Организовани догађај који је, према мишљењу новинара, обележио прошлу годину у Србији су Европско првенство у одбојци за жене (одржано у Београду), кампања „Битка за бебе“ и организовани дочеци Новака Ђоковића и осталих спортиста у главном граду.

Момчило Каран


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси