Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА покренула поступак за одузимање дозволе ТВ Авала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2012.

Извор: Блиц

РРА покренула поступак за одузимање дозволе ТВ Авала

Радиодифузна агенција Србије (РРА) покренула је поступак за одузимање националне фреквенције Телевизији „Авала“ због кашњења у плаћању обавезне накнаде за емитовање програма, сазнаје “Блиц” у овој агенцији. Поступак је у току и уколико жели да остане на медијском тржишту Телевизија „Авала“ мора најкасније до априла да плати своје обавезе. Због кашњења у плаћању обавеза опоменута је и Телевизија „Пинк“.


- Ми процедуру за одузимање лиценце покрећемо након два месеца неплаћања. Први месец толеришемо, због тешке економске ситуације и проблема у медијима, али ако се то настави и даље одмах покрећемо поступак - каже за “Блиц” заменик председника Савета РРА Горан Караџић.

Он, међутим, није желео да изнесе податак о укупном дуговању ТВ „Авале“ јер, како каже, верује да то не би много помогло телевизији.

Ипак, ако се зна да телевизије са националном фреквенцијом месечно плаћају око 4,5 милиона динара за емитовање програма, лако се дође до податка да ТВ „Авала“ дугује најмање девет милиона динара РРА јер касни са плаћањем најмање два месеца. На годишњем нивоу укупна надокнада је око 56 милиона.

- Није нам намера да неког емитера уништимо. Тамо где видимо да решења нема одузимамо дозволу.

Поступак против „Авале“ је у току и мислим да рок за измирење обавеза према агенцији истиче у априлу - каже Караџић.

Неплаћање накнаде за емитовање програма према закону о радио-дифузији један је од разлога због којих се може одузети дозвола Запослени Телевизије „Авала“ штрајкују већ 36 дана због неисплаћених зарада, а рачун ове компаније у блокади је више од пет милиона динара. Опомена због неплаћених рачуна према РРА стигла је и на адресу Телевизије „Пинк“.

- У међувремену смо се видели и са власником Жељком Митровићем, током састанка на Телевизији „Авала“ коме је он присуствовао као део менаџмента и добили уверавања да ће комплетна дуговања бити измирена - каже Караџић.

Рачун Телевизије „Пинк“ је у блокади за 180 милиона динара.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси