Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Домаћи ТВ канали доступни на интернету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2012.

Извор: Блиц

Домаћи ТВ канали доступни на интернету

Владимир Лучић, Телеком



Отварањем интернет портала за дијаспору “Све на клик“ направили смо велики искорак, јер је ово први пут да сви људи у свету, који желе да гледају српске канале, плате претплату путем интернета, даунлодују плејер и одмах и у сваком тренутку могу да гледају било који програм, каже у разговору за “Блиц Владимир Лучић, директор Дирекције за комерцијалне послове у Телекому Србија.

Како објашњава Лучић, предност оваквог вида гледања телевизије јесте то што је на првом месту све легално и што се само први пут даунлодује плејер, а сваки следећи пут је довољан само клик на ову иконицу и успоставља се директна веза са сервером.

- Како сте дошли на ову идеју?

Развој интернета је омогућио да осим телефонских, понудимо и друге сервисе својим корисницима. Имамо у свету пуно људи пореклом из Србије, којима желимо да понудимо овај сервис, како би и у иностранству могли да гледају домаћи спорт, филмове, вести, музику. Тако ћемо у фазама пуштати одређени број канала специјално за дијаспору.

- Колико канала тренутно имате?

Тренутно имамо 15 канала, а у плану је да их буде још толико, односно 30. Трудили смо се да корисници имају мешавину канала са добрим информацијама, музичким садржајем, филмовима, спортом.Важно је рећи и да седам од ових 15 канала не могу да се виде другде, осим на овом порталу.

Доста пажње смо посветили и спорту па смо тако направили канал АРЕНАСпорт за дијаспору, на којем, пре свега, могу да гледају домаћи спорт. Направили смо и два нова домаћа музичка канала са старом народном музиком и најпознатијим извођачима наше рок музике.

- Шта још преостаје да урадите?

У наредних месец дана планирамо да на портал ставимо још десетак „Пинкових“ канала, као и канал „Прве телевизије“ за дијаспору.

- Како се обавља плаћање?


Електронским путем, било којом картицом, а добра ствар је у томе што могу да се пријаве и људи из дијаспоре, али и одавде. Корисници из Србије, оне који су корисници нашег АДСЛ-а, имају право на бесплатан основни пакет, а ускоро планирамо да уведемо за све кориснике плаћање преко фиксног рачуна. Али независно од тога и сви остали могу да плате картицама.

- Имате ли у плану још неке услуге када је српска дијаспора у питању?

Ове године са „Банком Интезом“ правимо шопинг мол за српске производе према дијаспори. Тако ће они који живе у иностранству моћи своји рођацима да купе, на пример телевизор који ће им бити испоручен на кућну адресу, а неће више морати да шаљу само новац.

Б. С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси