Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Страс' божји“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2012.

Извор: Данас

„Страс' божји“

Одговор колумнисте Данаса генералном директору РТС-а

Пошто се о чланку „РТС и тако..“ текстом „Реторичар као Петар Пан“ јавио „реагенс“ (онај што реагује - види: Речник Милашина) Александар Тијанић, походила ме „страс' божји“ милина.

Весео што се неко за кога се верује да је медијски Амон Ра и (уз Игора Мандића) колумниста бр. 1 бивше Југе, осврнуо на сиротог мене и скромна ми настојања, „вакелу“ паметнијег и искуснијег, случајно директора РТС, желео сам да исечем из новина, урамим и обесим као мајсторско писмо на зид радне собе.

Но, у том рендген-снимку који је направио уважени, поткрали су се која материјална грешка и овлаш закључак, несвојствени уму који „све види, све чује и све зна“. Зато отписујем.

За први „аксиом“, реагенс има право. Као „шта може“ гледалац Јавног сервиса, у мноштву сам, који види да је програм РТС (скоро па) најгори „од проналаска катодне цеви“.

То и Он сам може сазнати ако икад успе да погледа даље од себе и зађе међ сиромашан, обичан пук, што би да га шарено сокоћало (које претплаћа) не унижава толико.

Други „аксиом“, пак, психолошка је пројекција уваженог. Програм и директор РТС су неупоредиве категорије. На програму каткад буде и нека премијера.

Опет, директор је паметнији, виспренији, дакле, бољи је нпр. од серије „Бела лађа“. Те ми је жао што сам му нехатно а тренутно пренуо давно парализовани самокритички нерв.

Бајке које уважени помиње писали су Андерсен и Браћа Грим. Но, није замерити ако се у читању негде забројао. Чак и ако се није дорекао, остављајући на пола опус сестара Бронте.

Нисам уцвељен и не намеравам да се самоубијем због квалитета програма РТС, иако би ме обрадовало кад би уредници после 100. репризирања „Срећних људи“ нашли и пустили давно затурену ролну с „Караваном“ Милана Ковачевића.

Моје случајно радно место небитно је за мој гледалачки укус и право на став исто онолико колико је школска спрема небитна за место директора Сервиса и право на реаговање. Колумну иначе увек пишем „после пола пет“. И

 не верујем да после Кобе и Крцуна, има још живих којима радно време траје непрекидно 24 часа дневно.

Са уваженим нисам ни у каквом судском спору. Ако је лаф, потврдиће.

Треба само да у тефтеру преброји оне који га туже и оне које он тужи.

А спреман сам, ако ме позове на суд, да позив примим лично, уредно се одазовем и да све признам.

Мада, не могу се отети утиску да реаговање ипак није писао Он, него неко с много мање памети и много више потребе да буде Александар Тијанић.

Дејан А. Милић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси