Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Имовина ТВ Ваљево поново иде на добош
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2012.

Извор: Преглед

Имовина ТВ Ваљево поново иде на добош

За данас је заказана нова продаја дела имовине Телевизије Ваљево Плус, фирме која после неуспешне приватизације, са блокираним рачуном све дубље тоне у понор дугова из којег се излаз не назире.

Распродаја имовине је почела још јесенас, а овај пут на лицитацији ће се наћи скоро сва пописана преостала опрема и део намештаја, све да би се намирио дуг по тужби једног радника за неисплаћене зараде.

Дан после те продаје, већ 24. јануара поново долазе судски извршитељи ради нове процене остатка имовине која би требало да буде распродата по тужбама још троје радника. Телевизију је укупно тужило 11 радника.

Од некадашњих 16 у ТВА, остало је само два запослена, остали су напустили фирму и углавном се воде као незапослени. Само неколико њих је нашло ухлебљење, док је троје које се одрекло тужби за неисплаћене зараде успело да издејствује средства намењена за социјални програм која је доделило Министарство економије. Рачун ТВА је у блокади од 4. јануара прошле године.

Према подацима Народне банке Србије, блокада износи 2,4 милиона динара, али су укупни дугови ове фирме далеко већи, још прошлог лета су премашивали цифру од шест милиона динара. Није искључено да, у складу са новим прописима, ускоро буде проглашен аутоматски стечај.

Формално-правно, ово привредно друштво још увек има законског заступника капитала, Бранка Трифуновића, машинског инжењера из Аранђеловца, али већ више од месец и по дана нема директора, пошто је вршилац те дужности Бранка Јевтић од 30. новембра прошле године раскинула радни однос са ТВА.

Радни стаж је повезан закључно са 31. децембром 2010. године, цела 2011. је још увек под знаком питања, а зараде званично нису исплаћене од марта 2010. године, када је ова фирма и приватизована. Након што је Агенција за приватизацију крајем марта прошле године раскинула купопродајни уговор са фирмом „Плус” из Обреновца, односно њеним власником Слободаном Павловићем који је био већински власник ТВА, њен капитал је враћен држави и за привременог заступника капитала Телевизије Ваљево постављен је Бранко Трифуновић.

Он је безуспешно покушавао да ову медијску кућу врати оснивачу, Граду Ваљеву, а у међувремену се појавило и неколико потенцијалних купаца. Међутим, када су се упознали са дуговима које које фирма има према запосленима, држави и повериоцима, одустајали су од свог наума.

Бивши власник Слободан Павловић се захваљујући државним прописима извукао такорећи без икаквих надокнада дуговања која је направио током једногодишњег поигравања Телевизијом Ваљево. Закон, наиме, не предвиђа да купац фирме не одговара сопственом имовином за дугове које начини, већ само имовином фирме коју је купио у поступку приватизације.

Слободан Раковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси