Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Реторичар као Петар Пан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 01. 2012.

Извор: Данас

Реторичар као Петар Пан

Одговор генералног директора РТС колумнисти Данаса

Готово сваки колумниста Данаса, у наступу праведне јарости или током лечења сопственог сиромаштва, обавезан је да неким својим текстом обелодани две потпуно нове тезе: програм РТС је најгори од проналаска катодне цеви; генерални директор је упадљиво лошији од свог програма.
Аксиоми.

Најпознатији по тој делатности је онај муж, чувен по својој бившој жени, збиркама туђих духовитости и свом алманаху који, без икакве потребе, местимично штампа.

Ево нам сада и Дејана А. Милића, жељног славе, а последњег на „појилу“. У свом деликту („РТС и тако“) реторичански Милић две трећине текста посвећује себи, сопственом детињству, мами и маминим пријатељицама, те како је онда све било боље. Од Деда Мраза до телевизијског програма.

То што пише је више од носталгије. Више од вапаја за некадашњим редом и поретком кад се знало кад је ред на белу кафу, кад на цртаће, а кад на тетке. Беху то, пише Милић - идилични дани, као у бајци.

Па онда, за случај да нисмо схватили парадокс - како је из онаквог детињства изџикљао овакав производ, он још једном инсистира - „беху то дани готово бајковити“?! Какав човек? Личност из бајке? Њежна „Сестра Грим“? Шта ли је?

Е, данас нема бајки. За ту свињарију одговоран је, по њему, само РТС и неки тип под чијом „мудром, храбром и чврстом руком визионарског највећег медијског сина свих наших народа, нарочито постала излог јевтиних, накинђурених, најчешће бајатих колача...“ .

Све је тачно. Какав је РТС Јавни сервис ако не може, или неће, да врне уцвељеном детету Милићу бајке, тетке и белу кафу. Али, потпуно разумем његов очај; останеш вечито дете, а све око тебе се променило. Останеш Петар Пан (стручни термин), а све око тебе сами страшни гусари.

Постанеш грлати члан Агенције за борбу против корупције, а наш „највећи медијски син“ добије три процеса против Агенције. Па где је ту правда? Где је бајка? Где су тетке? Али, пре свега, где је овде друштвени кодекс одраслих, да се не злоупотребљавају ове новине и пишу бајковите ствари о човеку са којим си у судском спору?

Александар Тијанић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси