Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар у затвору због порнографије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 01. 2012.

Извор: www.b92.net

Новинар у затвору због порнографије

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на девет месеци затвора некадашњег уредника Радио Београда Јасминка Степића (60).

Суд је потврдио првостепену пресуду којом је проглашен кривим због дечије портнографије, објављено је на сајту тог суда.

Степић је осуђен због поседовања слика порнографске садржине насталих искоришћавањем малолетних лица.

Истом одлуком потврђен је и део пресуде Вишег суда у Београду којом је Степић ослобођен оптужбе да је извршио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Суђење некадашњем уреднику Радио Београда одвијало се без присуства јавности због заштите интереса малолетне особе оштећене у том поцесу.

Степић је ухапшен у мају 2010. када су у његовом мобилном телефону нађене фотографије седмогодишње девојчице које му је проследио њен деда, таксиста Стеван Јосимовића из Новог Сада.

Јосимовић према оптужници, на наговор Степића, фотографисао голу унуку, а затим је фотографију проследио на мобилни телефон оптуженог Степића, који ју је сачувао у меморији.

На дан хапшења 17. маја 2010. полиција је, према наводима оптужнице, код Степића пронашла три мобилна телефона у којима је нађена фотографија коју је направио новосадски таксиста, али и више од тридесет слика малолетничке порнографије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси