Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Управа Авале сели режију у другу зграду?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 01. 2012.

Извор: Данас

Управа Авале сели режију у другу зграду?

Поново радикализација штрајка запослених на једној од националних телевизија


Запослени на телевизији Авала, који су већ 28 дана у штрајку, вратили су јуче нешто после 14 часова „плочицу“ са информацијом о штрајку у леви горњи угао екрана, а који су прошле седмице скинули као знак добре воље према новом главном и одговорном уреднику Душану Панчићу.

Овај догађај, за разлику од претходног пута, прошао је без инцидената. У згради телевизије, иначе, прича се да ће „према полузваничним информацијама“ управа преселити режију у другу зграду, можда и у просторије ТВ Пинка, како би избегли уметање „штрајкачке плочице“ у угао екрана.

Члан штрајкачког одбора запослених Александар Шубарић каже за Данас да је одлука о враћању импресума са натписом о штрајку донета с обзиром на то да до јуче нису добили ниједну од пет и по плата, односно шест хонорара, колико им се дугује.

Он додаје да су запослени у понедељак имали састанак са мањинским власником Жељком Митровићем који им је поручио да тренутно нема новца за исплату заосталих зарада, али да ће настојати да с осталим власницима обезбеди средства.

На питање зашто се нису састали са већинским власницима, он је рекао да нису могли, јер су, како им је речено, били у иностранству.

- Наш услов је да се у року од седам дана нешто промени. У супротном ћемо наставити са радикализацијом штрајка који ће се одразити нашом интервенцијом на програму. Такође, наставићемо да се обраћамо надлежним институцијама, као што су министарства културе и рада, председник и премијер, од којих досад нисмо добили никакав одговор - објашњава Шубарић.

Запослени, како подсећа, као услов за нормализацију рада захтевају да им се исплате најмање три зараде. Запослени су јуче обавестили уредника Панчића да ће вратити на екране информацију о штрајку, а, према речима Шубарића, он им је рекао да ће покушати да скине ту „плочицу“ у складу са својим овлашћењима и без употребе силе.

Шубарић позива и Републичку радиодифузну агенцију да настави да надгледа да ли је програм Авале у складу с оним због којег је телевизија добила дозволу.

На питање Данаса да ли се плаше губитка дозволе за емитовање програма ТВ Авала чиме би остали уједно без посла, он је рекао да су „свесни тога и да немају шта да изгубе“.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси