Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полицијски синдикат "укинуо“ „Дугу“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 12. 2011.

Извор: Правда

Полицијски синдикат "укинуо“ „Дугу“

Телевизији „Дуга“ РРА забранила кабловско емитовање

Београд - Републичка радиодифузна агенција забранила је емитовање у кабловским системима РТВ „Дуга сат“ из Новог Сада. Разлог је притисак Самосталног синдиката полиције због јавних критика штрајка полицијских синдиката - тврди Душан Морача, директор и главни и одговорни уредник РТВ „Дуга“.

Први човек телевизије „Дуга“ каже да су жртве оркестриране хајке као и клевете која није доказана.

- Гостујући у јутарњем програму ТВ „Дуга“ пре неколико дана осврнуо сам се и на актуелни штрајк полиције и рекао да је конкретно у Новом Саду хаос јер грађани данима не могу да изваде неопходна документа. Рекао сам да је том граду потребно неколико полицијских станица у које би грађани могли да оду и заврше посао који су по закону дужни да ураде. Нисам говорио ништа против полиције и полицијских службеника, већ сам само указао да се не би смело дозволити малтретирање грађана током штрајка синдиката полиције. Једина смо телевизија која је говорила о проблемима које грађани имају због штрајка полиције, без икаквог позивања на линч који се помиње - тврди Морача.

Међутим, врло брзо после те емисије огласио се Самостални синдикат полиције који тврди да је Морача позивао грађане да моткама бију полицију зато што штрајкује.

- То је апсолутна неистина - тврди Морача убеђен да је под очигледним притиском синдиката полиције РРА у среду донела одлуку да се РТВ „Дуга“ забрани емитовање у кабловским системима.

- РРА нас сада гаси, прво су као разлог навели емитовање емисија са астролозима на нашој телевизији, а онда су рекли да је то и због захтева синдиката полиције. Ми се не бавимо политиком, најгледанија смо телевизија српске дијаспоре и није у реду да нас спречавају да радимо због једне клевете и непроверене информације. Редовни програм ТВ „Дуга“ наставићемо да емитујемо преко интернета у нади да се овакве методе гушења медија неће понављати у будућности - каже Морача.

У Синдикату српске полиције кажу да немају ништа против Телевизије „Дуга“, али да не могу да дозволе да се шири говор мржње у јав ности против припадника МУП-а.

- Нисам упознат са одлуком РРА и нико из Синдиката српске полиције није захтевао да се ТВ „Дуга“ забрани емитовање програма, већ смо само тражили да се испита снимак емисије где је уредник ове телевизије негативно говорио о полицијским службеницима. Лично, нисам видео тај снимак, али смо тражили од „Дуге“ да нам снимак емисије достави, што они нису урадили. Нико нема право да јавно блати ниједну професију, па ни професију полицајца која је изузетно тешка и одговорна - каже Драган Жебељан, портпарол Синдиката српске полиције.

Антрфиле: У РРА без коментара

У Републичкој радиодифузној агенцији јуче нису могли да нам дају коментар о забрани емитовања РТВ „Дуга“ у кабловском систему, већ су нас упутили да сва питања пошаљемо путем мејла. До закључења овог броја одговор РРА није стигао.

С. Миловановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси