Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Б92 најбоља радио и тв станица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 12. 2011.

Извор: www.b92.net

Б92 најбоља радио и тв станица

Београд - Љубица Гојгић најбољи новинар у 2011, Б92 најбоља тв и радио станица, Оља Бећковић тв лице године - оцена је новинара који су учествовали у анкети Статуса.

 


За најбоље телевизијске емисије новинари у Србији су прогласили две емисије Б92 „Између две ватре” и „Утисак недеље“.


У јубиларној десетој по реду анкети београдског магазина Статус учествовали су новинара из више од 40 редакција и оцењивали најбоље али и најгоре новинаре и медије у Србији.

Оценили су да су Блиц и Време најбоље новине, као и да Блиц има најбољи медијски сајт.

Ову годину у новинарству, дефинитивно су према мишљењу колега позитивно обележиле жене. Три најбоља српска новинара су – новинарке.

То су Љубица Гојгић, новинарка ТВ Б92, која је по мишљењу колега најбољи новинар у Србији, другопласирана на листи најбољих новинара је Даница Вученић (ТВ Војводина), а треће место припало је Бранкици Станковић (Б92).

У категорији најбољих телевизијских станица, водећа је ТВ Б92, прати је Прва, док је прошлогодишњи лауреат, Студио Б, ове године на трећем месту.

Колеге, новинари, најбољим телевизијским емисијама прогласили су „Између две ватре” (Б92), „Утисак недеље“ (Б92) и „Квадратуру круга“ (РТС), а радијским „Буђење“ (Радио Београд), „Пешчаник“ и „Ментално разгибавање“ (Новости).

Телевизијско лице године је Оља Бећковић (Б92), другопласирани је Јован Мемедовић (РТС), а трећу позицију заузео је Југослав Пантелић (Студио Б).

Најбоље дневне новине су Блиц, потом Данас, па Политика, с малом разликом следи их Прес, док су периодичне Време, Статус и НИН.

Најбоље текстове у овој години писао је колумниста Данаса, Драгољуб Петровић, друго место припало је Милошу Васићу (Време), а треће Петру Луковићу (Е-новине).

Међу медијским сајтовима, новинари су за најбоље изабрали Блиц, Б92 и РТС, а са малом разликом гласова, одмах иза првопласираних нашли су се Е-новине и Пешчаник.

У оној другој категорији, најгорих, које још називамо и бруком – „истакле“ су се, пак, мушке колеге или „колеге“, пише у новогодишњем магазину СТАТУС, у ком је објављена анкета.

Према оценама колега брука за професију је Драган Ј. Вучићевић (колумниста Преса), а следе га Манојло Мањо Вукотић (Вечерње новости) и Жика Николић (РТС).

На другој страни „медаље”, најгоре дневне новине су Ало, Курир и Правда, а периодичне Скандал, Свет и Печат.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси