Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Нова рубрика на сајту УНС-а: Грађани траже да новинари питају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

31. 03. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Нова рубрика на сајту УНС-а: Грађани траже да новинари питају

Јавност Србије свакодневно са појачаном пажњом прати директне преносе конференција за новинаре највиших представника власти и медицинске струке у ванредном стању уведеном због борбе са вирусом корона. Молимо новинаре да надлежнима поставе и питања грађана забринутих за сопствену и добробит ближњих, која су стигла на адресу Удружења новинара Србије.

УНС ће питања грађана објављивати на свом сајту и достављати их редакцијама и новинарима.

1. Да ли ће затвореници којима је остало још неколико месеци до истека казне бити раније пуштени због пандемије? Мој супруг има још пет месеци до истека казне у КПЗ Ваљево. Може ли председник да пусти такве затворенике раније на слободу? 

Одгoвор: Затвореници у време ванредног стања могу тражити услован отпуст и помиловање

2. Да ли Влада или локални кризни штабови организују народне кухиње тамо где их није било? Да ли све народне кухиње достављају храну својим корисницима старијим од 65 година јер не смеју да излазе током ванредног стања? Интересује ме, конкретно, хоће ли бити отворене народне кухиње у местима у општини Алибунар. 

Одговор: Црвени крст Србије: Нема нових народних кухиња, а кувани оброци стижу на адресу 1.772 корисника старијих од 65 година

3. Које су мере због пандемије власти предвиделе за помоћ незапосленима?

4. Да ли је могуће у време пандемије другачије организовати преузимање дневне терапије за пацијенте Специјалне болнице за болести зависности у Драјзеровој који морају лично по њу да долазе, а имунитет им је ослабљен? Због додатних мера безбедности уведених ванредним стањем дуже се чека на терапију, а то је посебно проблематично када је хладно време. Када је падао снег дуже од сат смо напољу чекали терапију и многи су се разболели.

Одговор: Особе које се лече од болести зависности неће морати да долазе свакодневно по терапију

 

Коментари (33)

Остави коментар
суб

04.04.

2020.

anonymousVerkazverka [нерегистровани] у 14:33

Re: Pitanje

Dali majka sa decom od 6 i 8 god mora da radi a nema ko da joj cuva decu a nemoze ni po smenama da radi jer njena sefica u drzavnoj firmi negleda TV. Uzela je malo bolovanje a sta ce kad joj to istekne. Dogadja se u Pancevu dali ce neko odgovarati za to ili ce se regulisati Hvala

Одговори
суб

04.04.

2020.

MIHAILO VUKOVIĆ [нерегистровани] у 14:29

Pitanja za vlastodršca

Kakvo je zdravstveno stanje političkog zatvorenika Nikole Sandulovića. Da li se svim pacijentima daje intravenski 10 - 15 000 mg. vitamina C, koji je vrlo jeftin i dokazano dovodi do jačanja imuniteta i skraćivanja toka bolesti. Gde je nestao iz apoteka lek HIDROHLORAKIN, i kome se daje. Zašto se starijima od 65 godina ne dozvole šetnje po suncu od par sati , u vreme kada je ostalima zabranjeno i nema gužvi ispred prodavnica. Da li će neko odgovarati zbog očeglednog stvaranja panike i nestašica posle one idiotske SMS poruke o Italijanskom scenariju .

Одговори
суб

04.04.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 12:52

Pitanje

KOLIKO SU EFIKASNE MASKE OD PAMUKA

Одговори
суб

04.04.

2020.

Nada [нерегистровани] у 10:35

Ima li izlečenih?

Molim vas, postavite pitanje zašto se na zvaničnom sajtu covid-19.rs više ne objavljuje broj izlečenih pacijenata. Zato na nekim sajtovima koji prate statistike za ceo svet stoji da Srbija nema ni jednog izlečenog. I inače se o tome kod nas sve manje govori, samo se gura statistika o broju zaraženih i umrlih i predviđaju najcrnji scenariji.
Zar nemamo pravo na nadu?

Одговори
суб

04.04.

2020.

Persa [нерегистровани] у 07:46

Privatnici

Zasto nisu ukljucene sve privatne klinike , laboratorije i lekari u borbi drzave protiv korona virusa?

Одговори
суб

04.04.

2020.

Niko anonymous [нерегистровани] у 00:32

Kako preziveti i gde se javiti

Kako ceo ovaj haos da prezive gradjani koji nisu ni penzioneri ni radnici..predat zahtev za penziju u decembru ,resenja i penzije jos nema...nit penzije nit plate nit pomoci drzave...kako preziveti

Одговори