Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Понуда ДВП-у: Медијска групација ВАЦ поздравља подршку председника Владе Војводине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2010.

Понуда ДВП-у: Медијска групација ВАЦ поздравља подршку председника Владе Војводине

Есен - Медијска групација ВАЦ изражава задовољство због подршке коју је шеф Владе Аутономне Покрајине Војводине, др Бојан Пајтић, најавио у вези са поклоном одн. понудом групације ВАЦ датом запосленима ДВП-а: Др Бојан Пајтић је у среду, 22. септембра, дао изјаву листу ‚Дневник’ да подржава најаву групације ВАЦ да поклања свој удео од 55 процената у заједничком друштву Дневник Војводина Пресс (ДВП) запосленима тог друштва.Петер Ланге, члан управе Медијске групације ВАЦ и њен представник у Србији, наводи:




„Уз подршку шефа Владе Војводине смо на врло добром путу да осигурамо радна места у ‚Дневнику’, као и даочувамо ове важне новине са богатом традицијом. Надамо се да ће након ове најаве у кратком року уследити и формална одлука Владе као већинског акционара Дневник Холдинга, како бисмо реализовали нашу понуду.

“Представници запослених ДВП-а су још пре две недеље у Новом Саду спонтано прихватили понуду Медијске групације ВАЦ. Ову намеру подржава и Друштво новинара Војводине (ДНВ), које у планираном препуштању ВАЦ-ових удела запосленима ДВП-а види чак пионирски модел за друге локалнемедије у Војводини.

Позитивно су се изразили и Удружење новинара Србије (УНС), већи број синдикалних удружења, као и Мисија ОЕБС-а у Србији.Петер Ланге такође поздравља предлог др Бојана Пајтића којим би Влада у наредне две године месечно обезбеђивала по пет милиона динара како би се гарантовао квалитет ‚Дневника’, јединих дневних новина на српском језику у Аутономној Покрајини Војводина.

Да би ‚Дневнику’ и његовим запосленима дала значајну помоћ за нови почетак, Медијскагрупација ВАЦ жели у оквиру свог поклона да се одрекне и 55 процената одн. 1,8 милиона евразајма који је као члан друштва ставила на располагање ДВП-у. Захтев за повраћај преосталих кредита Медијска групација ВАЦ би одложила за период од пет година и у том периоду би сеодрекла припадајућих камата.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси