Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  А сад нешто сасвим другачије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 09. 2010.

Извор: Дневник

А сад нешто сасвим другачије

Заживела прва војвођанска интернет телевизија




Зрењанин је седиште прве интернеттелевизије (ИТВ) у Војводини, а друге у Србији.

Названа ЦВТВ (Сити вајб ТВ), иза ове медијске куће стоје Игор и Маја Вељковић, који имају вишегодишњи стаж на локалним телевизијама. Иако војвођански пионири у овом подухвату, екипи ЦВТВ-а узор у стварању интернеттелевизије представљају колеге из света, где је оваква прича увелико у експанзији.

– Мада код нас постоји још једна ИТВ, програмска шема нам се потпуно разликује. Ми, заправо, први у нашој земљи пласирамо целокупан програм (информативни, политички, привредни, културни, спортски, забавни...) на овај начин. Чињеница је да смо на самом почетку, јер званично постојимо од манифестације “Дани пива”, па се засад још увек припремамо за велики маркетиншко-програмски пробој – каже за “Дневник” програмска директорка и уредница забавног програма Маја Вељковић, иначе препознатљиво ТВлице.

Наша саговорница сматра да је интернет-телевизија заправо врло приступачна, ма колико некима на прву лопту цела прича звучала апстрактно. По њеним речима, видео-материјал је увек доступан публици, која гледа шта хоће и када хоће.

– Апсолутно све се ради у нашој продукцији па се може наћи само и ексклузивно на ЦВТВ-у. Омогућена је и стална интеракција с гледаоцима – испод саме емисије или прилога, кроз блог, гледаоци у реалном времену могу полемисати међусобно или с актерима видео-записа, што ниједан други медиј тренутно не нуди – објашњава Маја Вељковић. Још једна предност је, наглашава она, и транспарентна листа гледаности у сваком трену, што је веома битно за спонзоре, па и саме ауторе емисија који процењују њихову финансијску одрживост.

– Ову идеју смо разрађивали годинама, али су тек сада успостављени квалитетни технички услови у земљи, а ту пре свега мислим на брзи интернет, што је услов да би се телевизија могла пратити. Нећемо се усмерити само на локал, али одатле морамо почети. Заправо, за нас границе не постоје, подједнако нас могу пратити у свим деловима света, што је уједно и велики изазов, али и одговорност – вели Маја Вељковић, и подвлачи да слоган телевизије “Тотално другачији од других” није настао у недостатку другог, већ с добрим разлогом. Иначе, иако пионири у овом медијском подухвату, екипу ЦВТВ-а чине ветерани у телевизијском новинарству.

Осим Маје Вељковић, својевремено ауторке неколико веома гледаних емисија на телевизијама “Сантос” и КТВ, ту су и генерални директор, монтажер и графички дизајнер Игор Вељковић, уредница политичког програма Маја Пандуров, уредник информативног програма Драган Стајић, затим Тања Крунић, Милан Ђ. Ступар, Раде Ненадовић, Владимир Попов, Катарина Халасовић и други.

Антрфиле : Трансформација пред камерама

ЦВТВ најављује богат и занимљив забавни програм, између осталог и емисију “Трансформер”, у којој ће девојке, незадовољне тренутним изгледом, имати прилику да пред камерама промене свој лични опис. Маја Вељковић најављује и шоу у којем ће се шест девојака борити за улогу водитељке на првој војвођанској интернет телевизији.
Ж. Балабан

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси