Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Не вређајте „Земунске новине“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2010.

Извор: Данас

Не вређајте „Земунске новине“


Реаговање

Под насловом „Вокабулар Земунских новина“ у дневном листу Данас од 15. 9. 2010. године, објављен је текст који нисам најбоље разумео (уосталом ја сам Земунац), али сам разумео да се већ у самом наслову говори о Земунским новинама у негативном и за мене увредљивом контексту.

Аутор је по мом схватању хтео да каже како „Земунске новине“ имају неки посебан облик (вокабулар) комуникације што ме са једне стране веома радује, јер сам као Земунац одувек желео да се разликујем од осталог дела света, а као земунолог тврдим да се свет дели на Земунце и остале. Међутим, не свиђа ми се када ме оптуже за нешто што нисам урадио, па макар и било добро.

На место заменика главног и одговорног уредника дошао сам лета 2008. године и мојим именовањем сам у „Земунским новинама“ поставио јасан и недвосмислен кодекс писања који је пре свега морао да буде у складу са Минхенском декларацијом о дужностима и правима новинара, а као члана УНС-а и са постојећим нормама и Кодексом новинара Србије. Од тада па до данас у „Земунским новинама“ није објављена ниједна увреда, инсинуација по било којој основи и на било чији рачун (доказ је да од тада не постоји ниједан судски процес или јавни вербални сукоб), а ни близу овако циничан наслов какав је објављен у вашим новинама.

Наравно, ово је изрекао читалац под аргументом „Реаговање“, али све то вас не оправдава да уз помоћ читаоца дисквалификујете колеге из других новина и верујте, и ми имамо читаоце са разним вокабуларима, али овако нешто не радимо. Можда не знам нешто што ви знате или сам неинформисан, али сам се осетио веома увређеним и стога вас молим за објашњење или да овај текст објавите у целости и пропорцији са претходним. Признајем суд части који постоји у удружењу новинара и овај текст уједно шаљем Удружењу новинара Србије.

Милоје Јовановић Мики, земунолог и заменик главног и одговорног уредника „Земунских новина“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси