Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Око фреквенције још ће се ћерати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 01. 2010.

Извор: Дневник

Око фреквенције још ће се ћерати


Крајем децембра Агенција за приватизацију је раскинула уговор о приватизацији Информативнопропагадног центра Кула у чијем склопу су Радио и лист „Кулска комуна“, који је пре две године купио Драган Јовановић, новинар и власник друге локалне радио станице Радио „Зенита“.

Он је постао власник ИПЦ плативши око 55.000 еура, али је уговор раскинут јер није испунио обавезе. Акцијски фонд је именовао Ђорђа Бојанића, новинара Радио Куле, за свог повериоца у том предузећу, али како га још увек није формално поставила Скупштине акционара, није желео да коментарише тренутно стање у ИПЦ-у.

Јовановић, сад већ бивши власник, објашњава да је раскид уговора био обостран јер он није измирио обавезе, али ни очекивао да ће имати толико проблема с предузећем које је купио.

Истина је да постоји дуг према радницима настао у периоду од кад је ИПЦ приватизован, али многи други ранији су дошли на наплату тек кад сам преузео фирму. Јавили су се и озбиљни административни проблеми, као рецимо чињеница да предузеће није никад регистровано за радиодифузну делатност, иако деценијама има своју станицу. То је једна велика препрека за функционисање Радио Куле, на коју нас констатно опомињу. Зато сам одлучио сам да се повучем иако сам уплатио две рате од по 11.000 евра за куповину и опростио дуг овом предузећу, које је лично мени дуговало око два милиона динара још од пре десетак година - објашњава Јовановић.

Десетак запослних тврде да плате нису примили годину дана, али да због лоше ситуације у фирми још раније је требало поништити приватизацију. Најспорније је коме ће сад припасти локална радио фреквенција, коју је РРА издала на име „Радио Зенита“, али као већинског власника Радио Куле. Запослени кажу да фреквенција мора остати њима, док је Јовановић најављује да ће о томе одлучити РРА до краја месеца.

Н. Перковић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси