Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јефтину забаву треба свести на минимум
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2010.

Извор: 24 сата

Јефтину забаву треба свести на минимум


Квалитетнији програм значи стварање позитивних, едукативних серија и научно-образовног програма. Требало би и да преузимамо и да стварамо серије каква је била „На слово, на слово”, која је била једна од најбољих у Европи. И наравно, требало би јефтину забаву свести на минимум, каже за „24 сата” Драгољуб Мићуновић, председник програмског одбора јавног сервиса.

Сервис - Да ли ће се РТС такмичити с комерцијалним телевизијама када је у питању забавни програм?


- Гледаност није само ствар забаве. Дневник није забаван, а ипак је најгледанија емисија. Забавни програм неће бити искључен, али је квалитетан забавни програм скуп. На РТС-у је било серија о знаменитим Србима, то је пример. Те серије су и едукативне и забавне.

Да ли ће бити мање реклама на РТС-у, с обзиром на то да грађани плаћају претплату?

- Претплата не покрива све трошкове. Требало би да се води рачуна о томе где се убацују рекламе. Потпуно је бесмислено информативни програм прекидати рекламама. У забавном може, телевизија мора да мисли и о новцу, јер је у тешкој материјалној ситуацији. Али, морамо пронаћи меру с рекламама.

Хоће ли бити новости у серијском и филмском програму?

- РТС-у је потребна и „урбана серија”, јер становништво није претежно сељачко и главни проблеми су данас сконцентрисани у градовима – незапосленост, насиље... Потребно је обрадити и те приче.

Било је промедби да РТС стално репризира старе филмове и серије?

- То је најјефтиније. Радићемо на томе да се купе нове серије и филмови, не може се живети од старе славе.

Какав је ваш став о ријалити шоу-програмима?

На РТС-у их има најмање, постоји само „48 сати свадба”.- Не треба ни то да постоји. Треба емитовати озбиљан програм који не вређа ничији укус. Ако желите да гледате такве емисије, има их много на другим каналима, па промените програм.

Да ли ће вам бити проблем да обављате ову функцију будући да сте политички функционер?

- То је неспоразум који стално постоји. Нико није легитимнији од скупштинског посланика да заступа јавни интерес. У парламенту седе људи које је народ бирао, па имају легитимно право да представљају интерес грађана.

Антрфиле : Парламентарни канал није скуп

Било је доста полемике о томе треба ли укидати преносе из Скупштине. Хоће ли се ове године нешто променити?

О укидању преноса треба добро размислити, јер ће увек бити оних који су против. Било је предлога да се дешавања у парламенту емитују као резиме у трајању од 2 до 3 сата и да саме политичке партије изаберу шта ће се емитовати, али је опозиција то одбила. Решење је можда покретање парламентарног канала. Он није скуп.

Инфо 24 сата


77,5% удела у укупном ТВ аудиторијуму имају националне ТВ станице 80,4% испитаника слуша радио због музике, а 32,8 јер има добар сигнал 80% људи бар 15 минута слуша радио у току седмице 24% има техничке могућности да радио слуша преко интернета.

Истраживање „Ајрекса“ (IREX) и „Ipsos Stratedžik marketinga“ спроведено је на узорку од 6.000 испитаника старости од 10 до 70 година.

А. Словић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси