Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  МУП се извинио Куриру због Чеде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2010.

Извор: Курир

МУП се извинио Куриру због Чеде


Београд - Упућујемо извињење фоторепортеру, новинару и медијској кући Курир уколико је дошло до пропуста у раду полиције која је обезбеђивала Чедомира Јовановића, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

- На основу процене безбедносних служби и због угрожености председника ЛДП, у априлу 2009. године донета је одлука о обезбеђивању председника ЛДП, у чему учествују и радници МУП. Према полицијском извештају, фоторепортер Курира је те вечери одбио да се легитимише и из тих разлога је дошло до расправе. Међутим, уколико се испостави да је ипак дошло до пропуста МУП, ми ћемо реаговати - наводе у полицији.

На наше питање да ли три црна џипа и „ауди“ који су те ноћи вожени уз ротациона светла припадају МУП, у министарству кажу: „Не, то нису наша возила“, а на питање да ли Јовановић плаћа полицијско обезбеђење, истичу:- Полицију Јовановић не плаћа, јер као јавна личност има право на пратњу уколико је угрожен. Оно што можемо да вам потврдимо јесте да је лице с којим се фоторепортер расправљао припадник полиције, као и још двојица, који су те вечери били с њим. За остале нисмо надлежни.

Поред тога, у Министарству наводе да лица која „прате“ Јовановића нису врхунски специјалци, већ да је реч о „људима из сектора службе за безбедност јавних личности“.

Подсетимо, обезбеђење Чедомира Јовановића је пре пет дана насрнуло на нашег фоторепортера који је желео да фотографише лидера ЛДП како пазари у елитном бутику „Бос“ у Чика Љубиној улици у Београду. Они нам до закључења овог броја нису упутили извињење.

И. Ш.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси