Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  И Тијанић добио полицијско обезбеђење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2010.

Извор: Прес

И Тијанић добио полицијско обезбеђење


Београд - Генерали директор РТС Александар Тијанић добио је полицијско обезбеђење због претњи Станка Суботића Цанета, првооптуженог за шверц цигарета у Србији, открива Прес.

Према сазнањима Преса, полиција је пре неколико месеци доделила Тијанићу двојицу полицајаца из Јединице за заштиту посебних личности. Тијанићу је додељено обезбеђење после процене да би могао да буде угрожен због „случаја“ Станка Суботића, који је прошле године, преко хрватског „Јутарњег листа“, оптужио Тијанића да је као део тима бившег премијера Војислава Коштунице исфабриковао „дуванску аферу“.

Сукоб између Тијанића и Суботића кулминирао је после оптужби Ратка Кнежевића, некадашњег сарадника Мила Ђукановића, на рачун црногорског режима и Суботића.

Дачић: Тако смо проценили

Министар полиције Ивица Дачић потврдио је за Прес да је генералном директору РТС-а додељено полицијско обезбеђење.

- Урађена је безбедносна процена и донета таква одлука. Али, о осталим детаљима се у таквим ситуацијама не говори за јавност - казао нам је Дачић.

Потврђујући наша сазнања, Александар Тијанић наводи за Прес да први пут у животу има полицијско обезбеђење.

- Или је министар полиције Ивица Дачић проценио да сам превише опасан за околину, па су чувари око мене задужени за то да некоме не нанесем зло, или ме је по полицијским изворима неко прилично опасан ставио на високо место на листи за одстрел. Нећу да се мешам у полицијски посао, али се надам да нисам ни на једној од те две листе, ни на првом ни на последње месту - казао је Тијанић.

На питање како се осећа као обезбеђена личност, Тијанић каже:

- Претпостављам да надлежни после убиства Иве Пуканића у Загребу сваку претњу упућену медијским челницима схватају озбиљно. Са обезбеђењем човек губи аутономију и мора да мења начин живота. Али, ако је то цена коју треба да платити за бављење јавним послом, чини ми се да немам много избора - каже Тијанић.

Полиција чува два новинара

У Србији данас полиција обезбеђује два новинара. Поред Тијанића, полицијско обезбеђење добила је и новинарка Б92 и ауторка „Инсајдера“ Бранкица Станковић. Она је добила 24-сатно обезбеђење полиције после бројних претњи које је добила од хулигана навијача, после серијала у којима је открила везе мафије и навијачких група. У овом серијалу Бранкица Станковић је први пут открила имена и објавила фотографије готово свих вођа навијачких група у Србији и њихове криминалне досијее.

Д. Исаиловић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси