Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда за слободно извештавање талевизији из Габона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2010.

Извор: Данас

Награда за слободно извештавање талевизији из Габона


Париз - Награда за „Слободно изражавање и извештавање“, коју сваке године додељује телевизија ТВ5Монд и Удружење франкофонских новинара (УПФ), за 2009. је додељена приватној телевизији ТВ плус из Габона.

Током предизборне кампање за наследника преминулог председника Омар Бонга прошле године, ТВ плус је преносила предизборне скупове и спотове противкандидата Али Бонга, сина преминулог Омара. Пред изборе без судске одлуке полицијском акцијом је онемогућено емитовање програма ТВплус.

Приликом доделе награде истакнуто је да је слободно новинарство предуслов демократије. ТВ5Монд и све секције УПФ које окупљају преко 3.000 новинара у 60 држава на свих пет континената су једногласно доделили награду габонској телевизији. Секција Србије УПФ придружила је свој глас осталим секцијама.

З. М. Ц

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси