Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Помажу медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 01. 2010.

Извор: Вечерње новости

Помажу медије


Пирот - Скупштина општине Пирот и ове године издвојиће из буџета више од 13 милиона динара за помоћ локалним медијима.

Према речима Владана Васића, ускоро ће бити разрађени критеријуми на основу којих ће донације добијати електронски и штампани локални медији.

- Једна смо од ретких, ако не и једина локална власт која у овим тешким временима, али и неколико година уназад, помаже локалним медијима да преброде економску кризу и опстану. Реч је о два вида помоћи. Један је уобичајени, а за други медији ће моћи да конкуришу путем пројеката који су од интереса за грађане - каже Васић.

Према његовим речима, својеврсној помоћи могу се надати и медији чије су централе у Београду, а извештавају са простора пиротске општине.

- Локална власт је поодавно иницирала замену Дома војске у центру града за тридесетак станова које би СО дала војсци. У том простору постоји велики број просторија које бисмо потпуно бесплатно уступили на коришћење редакцима познатих београдских медија и на тај начин омогућили им ефикаснији рад. До сада сам, са неколико последњих министара одбране потписао уговор у замени, али та размена је, као и многе друге, запела код Републичке дирекције за имовину. Мислим да то не може трајати у недоглед. Чим буде обављена, централни медији ће добити своје просторије - обећава пиротски градоначелник.

Сви локални медији су приватизовани, сем Радио Пирота. Ова медијска кућа ће се појавити на аукцији 19. фебруара. У више од 90 одсто случајева, плате запослених су нередовне и минорне. Због беспарице, многи медији су у дуговима до гуше, према запосленима, али и пословним партнерима, односно јавним предузећима.

Антрфиле : Актив

Многе медијске куће имају поприлична потраживања од политичких странака које нису измириле обавезе, настале уочи последњих парламентарних избора. Суочени са оваквим стањем, пиротски новинари су иницирали формирање актива који ће омогућити заштиту професије и права из радног односа.

В. Ћ.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси