Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији све иновативнији у кршењу Закона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 12. 2009.

Извор: Данас

Медији све иновативнији у кршењу Закона


Београд - Неколико месеци након усвајања измена Закона о јавном информисању, медији нису ништа пристојнији него раније, али покушавају да буду иновативнији у кршењу закона, истакла је јуче Тамара Скроза, новинарка „Времена“.

Она је на конференцији за новинаре, на којој је представљен извештај са Четвртог мониторинга остваривања Закона о радиодифузији и Закона о јавном информисању, додала да су ријалити шоу програми, сем на телевизији, постали проблем и у штампаним медијима.

- Штампани медији почели су да до детаља објашњавају шта се дешава у оваквим телевизијским програмима. Објављују се фотографије скоро експлицитног секса, а било је чак и сцена мастурбације - напоменула је Скроза.

Мирољуб Радојковић, професор Факултета политичких наука у Београду, указао је на проблеме у вези са приватизацијом локалних РТВ предузећа, као и на нови телевизијски програм „Национална“, који синхроно емитује 16 телевизија које може да прати 95 одсто становништва, а који није прошао јавни конкурс.

Професор ФПН Раде Вељановски указао је на нерегуларности у вези са емитовањем радио програма путем интернета. Вељановски је навео пример „Интернет радија Либерално демократска партија Звездара“, који је настао пре избора на Вождовцу и наставио са радом и након избора. Он је подсетио да политичке организације не могу бити емитери програма.

Б. Цвејић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси